Μπορεί πολλοί όταν άνοιξε το εστιατόριο «Θυμάρι» στην Αστόρια ενάμιση χρόνο πριν να θεωρούσαν πως επρόκειτο για ένα ακόμα ελληνικό εστιατόριο, όμως ο Έλληνας σεφ Γιάννης Τόμπας απέδειξε ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο.
Γεννημένος στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ο πιτσιρικάς σεφ δεν άργησε να δώσει το δικό του ηχηρό στίγμα στην ελληνική κουζίνα, συνδυάζοντας της κλασικές μεσογειακές γεύσεις με μια σύγχρονη παρουσίαση.
Τοποθετημένο σε μια αμιγώς ελληνική γειτονιά το εστιατόριο «Θυμάρι» αποτελεί σήμερα ένα μοναδικό σημείο αναφοράς, με ένα ποικίλο μενού, διακριτική διακόσμηση, και μια προσεκτικά επεξεργασμένη λίστα κρασιών.
Ο Γιάννης Τόμπας, που έμαθε πάμπολλες συνταγές κοντά στη Μαρία Λόη, την πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στην Αμερική, έχει αποσπάσει δεκάδες κολακευτικά σχόλια για τα πιάτα του που φέρουν τη δική του σφραγίδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές του πίτες και τον τρόπο που φτιάχνει το αρνί.
Το Ελληνικό αρνί και το βόειο κρέας σερβίρεται με χτυπημένη κρέμα και σάλτσα γιαουρτιού, ενώ το κοκκινιστό ψήνεται με λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι, και σερβίρεται με πλιγούρι και γραβιέρα.
Τα πραγματικά αστέρια όμως του μενού είναι η μεγάλη ποικιλία από τις ελληνικές πίτες
Πηγή: boromag.com
xespao
Tags: Αμερική