Υπάρχουν κάποιες γαμήλιες παραδόσεις – μπάτσελορ πάρτι και νύφες που πετούν το μπουκέτο τους – που είναι ευρέως γνωστές και ασκούνται σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν, όμως μερικές τελετουργίες που ασκούν μόνο οι κάτοικοι συγκεκριμένων χωρών ή πολιτισμών.
Παρακάτω θα δείτε μερικές εκπληκτικές παραδόσεις γάμου από διαφορετικές χώρες. Κοιτάξτε τες μέχρι το τέλος, καθώς η τελευταία είναι πραγματικά σκληρή.
1. Κοπή ξύλων, Γερμανία
Μια παλιά γερμανική γαμήλια παράδοση τρυπάει μέσα από ένα κούτσουρο με ένα μεγάλο πριόνι με 2 λαβές. Αυτή η πράξη δείχνει την ικανότητα του παντρεμένου ζευγαριού να συνεργαστεί και να ξεπεράσει τυχόν εμπόδια που μπορεί να συμβεί στο γάμο τους.
2. 2 παιδιά, Σουδάν
Στη φυλή Νουέρ στο Σουδάν, ο γαμπρός μπορεί να παντρευτεί εάν πληρώσει με ένα ορισμένο αριθμό κοπαδιών βοοειδών. Ο γάμος είναι πλήρης μόνο όταν η γυναίκα γεννά 2 παιδιά. Εάν η σύζυγος έχει μόνο ένα παιδί, ο σύζυγος μπορεί να ζητήσει διαζύγιο. Αν ο σύζυγος πεθάνει, ο αδελφός του πρέπει να γίνει σύζυγος της νέας χήρας.
3. Σπάζοντας ένα κουδούνι, Γουατεμάλα
Μετά από μια γαμήλια τελετή στη Γουατεμάλα, μια δεξίωση πραγματοποιείται στο σπίτι του συζύγου. Η μητέρα του συζύγου χαιρετάει το νιόπαντρο ζευγάρι σπάζοντας ένα λευκό καμπανάκι γεμάτο με ρύζι, αλεύρι και σπόρους για να αντιπροσωπεύσει την ευημερία και την αφθονία.
4. Εξέταση της νύφης, Ρουμανία
Στη Ρουμανία και σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορεί να λάβει χώρα ένα τελετουργικό παιχνίδι απαγωγής πριν από τη γαμήλια τελετή. Η νύφη «απαγάγεται» από την οικογένεια, τους φίλους ή τους μισθωμένους ηθοποιούς, και ο γαμπρός πρέπει να τη διασώσει, πληρώνοντας λύτρα με χρήματα, ποτά ή ρομαντικές χειρονομίες.
5. Σπάσιμο γυαλιού, εβραϊκή παράδοση
Όταν μια εβραϊκή γαμήλια τελετή έρχεται στο τέλος της, η νύφη και ο γαμπρός πηγαίνουν σε ένα ποτήρι μέσα σε μια πάνινη σακούλα για να το σπάσουν. Έχει πολλαπλές έννοιες και ένας από αυτούς είναι να αποδείξει ότι ο γάμος προκαλεί θλίψη και χαρά και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση να παραμείνει ο ένας δίπλα στον άλλο.
6. Κλάμα, Κίνα
Μια νύφη από την εθνοτική ομάδα Τούτζια στην Κίνα πρέπει να κλαίει για μία ώρα κάθε μέρα για ένα μήνα πριν από το γάμο της και στην ίδια την τελετή. 10 ημέρες μετά από αυτό, η μητέρα της νύφης κάνει το ίδιο και στη συνέχεια μετά 10 μέρες, η γιαγιά της κλαίει και για τις δύο. Μέχρι το τέλος του μήνα, κάθε γυναίκα στην οικογένεια κλαίει μαζί με τη νύφη. Υποτίθεται ότι είναι μια έκφραση χαράς και ευτυχίας. Καθώς οι γυναίκες κλαίνε σε διαφορετικούς τόνους, ακούγεται σχεδόν σαν ένα τραγούδι.
7. Χένα, Ινδία
Η εκδήλωση που ονομάζεται «Μεχέντι» είναι μια πολύχρωμη γιορτή που πραγματοποιείται το βράδυ πριν από το γάμο, από τις γυναίκες της οικογένειας από την πλευρά της νύφης . Ένας επαγγελματίας καλλιτέχνης ή συγγενής εφαρμόζει χένα «τατουάζ» στα χέρια και τα πόδια της νύφης και άλλων γυναικών στην οικογένεια. Αυτά τα σχέδια συμβολίζουν την πνευματική αφύπνιση, τη χαρά, την ομορφιά και την προσφορά. Αυτή η παράδοση είναι δημοφιλής σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες.
8. Ψωμί και αλάτι, Ρωσία
Σε μια γιορτή γάμου στη Ρωσία, οι γονείς της νύφης και του γαμπρού χαιρετούν το ζευγάρι με ψωμί και αλάτι. Είναι μια παράδοση που υποδηλώνει φιλοξενία. Τόσο η νύφη όσο και ο γαμπρός κόβουν ένα κομμάτι ψωμιού, βάζουν αλάτι σε αυτό και δίνουν ο ένας τον άλλον. Με υπερηφάνεια, όποιος αποκόπτει το μεγαλύτερο κομμάτι θα είναι ο επικεφαλής του μελλοντικού σπιτιού τους. Μετά από αυτό, κάθε επισκέπτης θα λάβει ένα κομμάτι του ψωμιού του γάμου που ονομάζεται «καραβάι».
9. Νυφική κούκλα, Πουέρτο Ρίκο
Σε ένα γάμο στο Πουέρτο Ρίκο, έχουν μια νυφική κούκλα, η οποία είναι διαμορφωμένη να μοιάζει με τη νύφη και είναι ντυμένη ομοίως. Η κούκλα καλύπτεται με φυλαχτά και στολίδια, τα οποία αργότερα αφαιρούνται και δίδονται στους καλεσμένους, οι οποίοι αναμένεται να βάλουν χρήματα στην κούκλα ως αντάλλαγμα.
10. Φτύσιμο στη νύφη, Κένυα
Τα κορίτσια μασάι της Κένυας συνήθως δίδονται σε έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο από τη νύφη. Κατά τη γαμήλια τελετή, ο πατέρας ή ο αδελφός της νύφης στύνει στο κεφάλι της ως ευλογία. Στη συνέχεια εγκαταλείπει το σπίτι με το νέο σύζυγό της, περπατώντας στο νέο της σπίτι, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι.
11. Απαγόρευση μπάνιου, Ινδονησία
Στο νησί Μπόρνεο, που χωρίζεται μεταξύ Ινδονησίας και Μαλαισίας, η φυλή Τίντονγκ ακολουθεί μια αρχαία παράδοση που απαγορεύει στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν το μπάνιο για 3 μέρες και 3 νύχτες μετά το γάμο. Γι ‘αυτό η νύφη και ο γαμπρός λαμβάνουν πολύ μικρές ποσότητες φαγητού και ποτού κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Πιστεύουν ότι το έθιμο θα οδηγήσει σε ένα μακρύ, ευτυχισμένο και γόνιμο γάμο και ότι η αν δεν ακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία είναι κάτι του θα προκαλέσει πολύ κακή τύχη.
Πηγή: tilestwra
(?)
paraxena
Tags: Περίεργα