15 Κανόνες για τέλειο συνδυασμό Κρασιού-Φαγητού

1. Η σαμπάνια ταιριάζει άψογα με οτιδήποτε αλμυρό

Οι περισσότεροι ξηροί αφρώδεις οίνοι, όπως η brut Σαμπάνια, τα γερμανικά sekt και η ισπανική Cava έχουν ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα γλυκύτητας. Το γλυκό ταιριάζει πολύ με

το αλμυρό, γι΄ αυτό ο συνδυασμός σαμπάνιας και αλμυρών φαγητών είναι πολύ αναζωογονητικός.

  1. Το Sauvignon Blanc ταιριάζει με σάλτσες και ντρέσινγκ 

Tα φαγητά που έχουν αψιές γεύσεις, σάλτσες, ντρέσινγκ κ.ο.κ.  χρειάζονται κρασιά που θα έχουν ανάλογη γεύση, έτσι ώστε να μην επισκιάζονται. Γι΄ αυτό δοκιμάστε Sauvignon Blanc, Vinho Verde από την Πορτογαλία και Verdejo από την Ισπανία.

  1. Όταν ένα πιάτο περιέχει φρέσκα βότανα ταιριάζει με κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών

Τα κρασιά που έχουν αρώματα εσπεριδοειδών , όπως για παράδειγμα 

η συνέχεια στο krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: