4 ενδείξεις που σου λένε ότι η σχέση σου χρειάζεται ένα διάλειμμα, προκειμένου να σωθεί

 

Τα στατιστικά όμως δεν ισχύουν για κάθε περίπτωση και η δική σου σχέση μπορεί να χρειάζεται μία εξυγίανση, για να το πω πιο ευγενικά. Μπορεί να έχεις φτάσει σε ένα τέλμα όπου καμία συζήτηση δε σώζει την κατάσταση. Ας το παραδεχτούμε, η απόσταση σε βοηθά να δεις τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Προσοχή όμως, δε μιλάμε για την απόφαση του οριστικού χωρισμού που οδηγεί σε πισωγύρισμα. Αυτό δεν είναι διάλειμμα, είναι τεμπελιά.  Το διάλειμμα είναι κάτι που ορίζεται και από τους δύο συντρόφους, μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο, ώστε να κάνουν focus στον εαυτό τους και τις ανάγκες τους.

5 λόγοι που σου λένε ότι χρειάζεστε ένα break

Νιώθεις απογοήτευση

Η απογοήτευση μπορεί να είναι διπλής κατεύθυνσης. Ίσως να νιώθεις ότι εσύ απογοητεύεις μονίμως το σύντροφό σου και νιώθεις το βάρος του να αντεπεξέλθεις των προσδοκιών του. Περνάς μία δύσκολη φάση όπου δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς τα πάντα και η σχέση λειτουργεί περισσότερο πιεστικά και λιγότερο ανακουφιστικά. Ίσως όμως να νιώθεις ότι εσύ δεν παίρνεις τη στήριξη που χρειάζεσαι από το σύντροφό σου και βιώνεις μία πρωτόγνωρη απογοήτευση.

Δες κι αυτό: Τα 8 είδη χωρισμών

Δεν αφιερώνετε χρόνο

Κάθε ζευγάρι περνάει διαφορετικές φάσεις, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του. Αλλά αν δεν μπορεί να ξεκλέψει λίγες στιγμές μέσα στη μέρα για να πει τα νέα του και να δώσει ένα πεταχτό φιλί (αυτό το κλασικό του παντρεμένου ζευγαριού), δεν είναι θέμα έλλειψης χρόνου, όσο έλλειψης διάθεσης και πρόθεσης. Μπορεί να έχεις ξεχάσει γιατί είσαι με αυτόν τον άνθρωπο και να μη βλέπεις την κατάσταση καθαρά και με προοπτική.

Είστε μαζί από πάντα

Κακά τα ψέματα, οι σχέσεις που ξεκινούν από νεαρή (έως και εφηβική) ηλικία, γίνονται άθελά τους, το εμπόδιο του να φλερτάρεις και να γνωρίσεις και άλλους ανθρώπους. Ένα διάλειμμα μπορεί να είναι μία πολύ καλή επιλογή, ώστε να καταλάβετε πού βρίσκεστε και τι θέλετε από εδώ και πέρα. Υπάρχουν ζευγάρια που τα κατάφεραν στο χρόνο, άλλα που προχώρησαν στη ζωή γιατί δεν μπορούσαν να συν-εξελιχθούν και εκείνα που χρειάστηκαν απλά να δουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω και επέστρεψαν στη σημαντικότερη σχέση της ζωής τους.

Δες κι αυτό: Οι 6 κακές συνήθειες που δε χωρούν σε μία υγιή σχέση

Εξωγενείς δυσκολίες

Το υπερβολικό άγχος μπορεί να απορρέει από εξωγενείς παράγοντες και να μην αφορά καθόλου τη σχέση σας. Αν όμως σου συμβαίνει κάτι πολύ δυνατό και δύσκολο, όπως είναι η ασθένεια κάποιου ή μία δική σου δύσκολη κατάσταση και ο σύντροφός σου αδυνατεί να σε στηρίξει ή εσύ δεν είσαι σε φάση να συνυπάρξεις με κάποιον, το διάλειμμα κρίνεται ως και απαραίτητο.

Πώς θα το συζητήσεις με τον σύντροφό σου

Αν η ιδέα είναι δική σου και θέλεις να μοιραστείς αυτό που σκέφτεσαι με ηρεμία, ψυχραιμία και πολιτισμό, διάλεξε ένα ουδέτερο μέρος και όχι το σπίτι. Αν έχεις αποφασίσει ότι πρόκειται για ένα διάλειμμα, συζήτησε μαζί του αυτά που έχεις σκεφτεί, τους λόγους και τι θα ήθελες να συμβεί. Το βασικότερο όμως είναι να είσαι προετοιμασμένη γιατί μπορεί να μην είστε στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την πορεία της σχέσης σας. Αν αρνείται πεισματικά να κάνει ένα διάλειμμα, ίσως ήρθε η στιγμή να σκεφθείς τον χωρισμό. Αν είναι ανοιχτός σε μία κουβέντα, μίλησέ του με αγάπη και νοιάξιμο και μην παίρνεις μία αμυντική στάση, που θα δώσει το λάθος μήνυμα.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: