5 Διάσημοι σεφ δίνουν τα καλύτερα Tips για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Ακόμα και οι διασημότεροι σεφ στον κόσμο γνωρίζουν πως το Χριστουγεννιάτικο δείπνο μπορεί να γίνει μία αρκετά δύσκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, οι καλύτεροι σεφ της Μεγάλης Βρετανίας μας δίνουν τις συμβουλές τους για ένα τέλειο — χωρίς άγχος — τραπέζι. 

1.Τζέιμι Όλιβερ

“Άφησε ο,τιδήποτε φρέσκο θα βάλεις στο τραπέζι σου, όπως είναι οι σαλάτες, για την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, η καλύτερη λύση είναι να τα προμηθευτείς από κάποιο μανάβικο της γειτονιάς παρά από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ για να γλιτώσεις την κίνηση και την πολυκοσμία”. 

“Θα προτιμούσα να αγοράσω μία γαλοπούλα 6-8 παρά μία μεγαλύτερη. Όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο δύσκολο είναι να την μαγειρέψεις τέλεια. Γιατί να δυσκολεύεις τη ζωή σου; Αν θέλεις να κάνεις ξεροψημένη την πέτσα της θα πρέπει να μείνεις στα 6 κιλά οπωσδήποτε”.

2.Μάρκο Πιέρ Γουάιτ

“Μην ξεχάσεις να βάλεις το λευκό κρασί σας στο ψυγείο μερικές μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να είναι όσο δροσερό πρέπει”.

“Η σως είναι αυτή που τελειοποιεί ένα δείπνο. Ξοδεύεις πολύ χρόνο για να φτιάξεις το τέλειο ψητό και μετά το καταστρέφεις με μία χάλια σως. Δες πώς να φτιάξεις την καλύτερη σάλτσα που μπορείς”.  

3.Γκόρντον Ράμσι

“Πριν μαγειρέψεις το πουλερικό σου (γαλοπούλα ή κοτόπουλο) ανάμειξε λίγο λεμόνι, μαϊντανό και σκόρδο σε λίγο μαλακό βούτυρο. Με τα χέρια σου χαλάρωσε λίγο το δέρμα του πουλερικού στο στήθος για να του βάλεις από κάτω το μείγμα.Κάνε το ίδιο με τα μπουτάκια του. Από την εξωτερική μεριά του δέρματος άρχισε να κάνεις μασάζ στο στήθος έτσι ώστε να καλυφτεί όλο. Κάνε το ίδιο και με τα μπουτάκια. Βάλε το πουλερικό σε ένα μεγάλο ταψί με το στήθος προς τα πάνω. Ρίξε όλο το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ξεκίνησε το ψήσιμο”. 

4.Νιγκέλα Λόσον

“Ένα μεγάλο ταψί με λαζάνια είναι πολύ γιορτινό. Είναι βασικό να έχεις ένα τόσο όμορφο συνοδευτικό”.

5.Ρέιτσελ Άλεν

“Αν φτιάξεις κάποιου είδους τάρτα ή γλυκιά πίτα για τα Χριστούγεννα μπορεί να την ετοιμάσεις από τώρα και να την παγώσεις στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα και η μέρα να ψηθεί, τη βγάζεις από την κατάψυξη και την ψήνεις κανονικά”.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: