Διάβασε ακόμη:
Σαν άνθρωπος που δυσκολεύεται συχνά ν” αποχωριστεί πράγματα (πολλά αντικείμενα συνδέω με ανθρώπους και αναμνήσεις), βασικό μου μέλημα γίνεται συχνά η εκκαθάριση της μου. Είμαι άνθρωπος που έχει σε μια ντουλάπα και (πολλά) συρτάρια τα καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα ρούχα μου -εκτός μερικών πιο ειδικών items που πρέπει να αποθηκεύονται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα items-, που σημαίνει ότι το να τακτοποιήσω και να ξεφορτωθώ ρούχα που δεν χρειάζομαι στην πραγματικότητα, είναι πράγμα αναγκαίο, για εμένα αλλά και για τον προσωπικό μου χώρο.
Δες ακόμη:
Αν και όλα αυτά τα “resolutions” που ορίζω για τον εαυτό μου, με την επιστροφή των καλοκαιρινών διακοπών δεν μπορώ να τα καταφέρω όλα, το μόνο πράγμα που δε διαπραγματεύομαι είναι η εκκαθάριση της ντουλάπας. Μπορεί να με πεις και expert στο εν λόγω ζήτημα (είπαμε ακολουθώ τη διαδικασία αυτή εξαναγκαστικά για να υπάρχει χώρος και για έμενα στο σπίτι), γι” αυτό και θέλω να μοιραστώ μαζί σου όσα έχω μάθει απ” αυτή τη διαδικασία και που πιστεύω ότι θα σε διευκολύνουν στο ερώτημα «να το κρατήσω αυτό το ρούχο ή όχι;».
#1. Πέτα ό,τι δεν έχεις φορέσει τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο. Αν έχεις να βάλεις ένα ρούχο πάνω από 1-1,5 χρόνο, δε θα το ξαναβάλεις ποτέ.
#2. Παπούτσια που έχουν χαλάσει και δεν μπορεί ούτε ο παπουτσής να «σώσει». Οι κάποτε δόξες τους έχουν τώρα περάσει.
#3. Ρούχα και αξεσουάρ που έχεις από παλιά και που δεν εκφράζουν πια το στιλ σου. Μην περιμένεις τη μόδα να κάνει «κύκλο» μπας και ξαναγίνουν τάση. Θα βρεις κάτι καλύτερο να φορέσεις όταν έρθει η στιγμή.
#4. Τζιν ρούχα που έχουν ξεβάψει ή «λιώσει». Το denim ύφασμα είναι δύσκολο να μεταποιήσεις ή να ξαναβάψεις όποτε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν αυτά τα ρούχα στην ντουλάπα σου.
#5. Ρούχα που δεν είναι το μέγεθός σου. Ό,τι δεν αναδεικνύει τον σωματότυπό σου και δεν μπορείς να μεταποιήσεις με τη βοήθεια μοδίστρας, τότε δεν έχει χώρο στην ντουλάπα σου.
Moda