Ο έρωτας δεν γνωρίζει από εμπόδια και άγραφους κανόνες. Εσύ ωστόσο, θα «θυσίαζες» μια φιλία χρόνων για χάρη του; Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση.
Έρωτας, αυτός ο «μικρός φτερωτός θεός» που δεν ρωτάει ποτέ όταν έρχεται κι απλά σε «τρυπάει» με τα βέλη του, δεν λογαριάζει ούτε από φιλίες, ούτε από άγραφους κανόνες, ούτε κι από εμπόδια. Γι” αυτό άλλωστε, είναι και η πιο μεγάλη επαναστατική πράξη στη ζωή του ανθρώπου.
Από την άλλη η φίλη σου ή η κολλητή σου, που μαζί έχετε βγει, έχετε γελάσει, έχετε κλάψει για τα eρωτικά σας, έχετε μοιραστεί σίγουρα κάτι παραπάνω από ένα «γεια».
Γιατί όταν ξεκινάς ένα φλερτ στα social, σταματάει να σου απαντάει μετά από δύο ερωτήσεις;
Κι όλα αυτά έρχονται και μπλέκονται σε ένα «κουβάρι», μετά την πρόταση του πρώην της να βγείτε οι δυο σας ραντεβού. Και παρότι, ξέρεις πως υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες και μια φίλη δεν κοιτάζει ποτέ το αγόρι της φίλης της – ακόμα κι αν πρόκειται για πρώην αγόρι – εσύ είσαι σε δίλημμα, γιατί κάπως κολακεύτηκες, κάπως ωραίο παιδί είναι, κάπως δεν «παίζει» και κάτι πιο ενδιαφέρον, κάπως μπορεί και να σου άρεσε από πάντα ο συγκεκριμένος άνθρωπος και ίσως τώρα είναι η ευκαιρία σας.
Αξίζει όμως, να ρισκάρεις να χάσεις μια φίλη για να πεις «ναι» σε έναν – μάλλον – έρωτα;
Υπάρχουν 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση, αλλά πρέπει να τις κάνεις στον εαυτό σου πριν πεις το «ναι» στο ραντεβού με τον πρώην, για να μην κάνεις κάτι που θα μετανιώσεις.
Να σε αφήνει στο «διαβάστηκε» ή να μη διαβάζει ποτέ το μήνυμά σου; Yπάρχει και χειρότερη επιλογή
1. Πόσο άβολα θα νιώσει η φίλη σου αν αρχίσεις να βγαίνεις με τον πρώην της;
Υπάρχουν χωρισμοί και χωρισμοί. Μπορεί η φίλη σου και ο εν λόγω πρώην της να χώρισαν με καυγάδες και φωνές ή φιλικά, έχοντας πάρει απόφαση από κοινού πως δεν θέλουν να είναι άλλο μαζί. Είναι διαφορετικά αυτά τα δύο και δύο είναι αυτά που πρέπει να σκεφτείς αν είναι να πεις «ναι» σε ένα ρομαντικό ραντεβού με τον πρώην της.
Πρώτον, σκέψου για ποιον λόγο χώρισαν οι δυο τους. Ήταν τοξική η σχέση τους, εκείνος, τι συνέβη ακριβώς; Aν αυτός που έφταιγε ήταν ο πρώην σύντροφός της, ίσως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην έχει αλλάξει η συμπεριφορά του και άρα να εκδηλώσει και μαζί σου κάποια τοξική συμπεριφορά.
Από την άλλη, η φίλη σου σε περίπτωση που εσύ προχωρήσεις περισσότερο με τον πρώην της πώς θα νιώσει; Θα είναι άνετα να βγείτε όλοι μαζί, να της μιλάς για τον νέο σου σύντροφο; Ή τελικά θα πρέπει να διαλέγεις ανάμεσα στους δυο τους και στο τι θα λες;
2. Πριν από πόσο καιρό χώρισαν;
Σίγουρα υπάρχει διαφορά μεταξύ του να βγεις με τον πρώην της φίλης σου από το σχολείο και με τον πρώην της που χώρισαν τον προηγούμενο μήνα. Στην πρώτη περίπτωση το πιθανότερο είναι η φίλη σου να μην ενδιαφερθεί καθόλου που θα βγεις με το school crush της, μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσει τα «νέα» με λίγο χιούμορ. Αν όμως, επιλέξεις να βγεις ραντεβού με κάποιον πρώην της που το περισσότερο που έχουν χωρίσει είναι ένας χρόνος, τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.
Η πληγή ενός χωρισμού χρειάζεται χρόνο για να κλείσει. Αν βγεις με τον πιο πρόσφατο πρώην της, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσει η φίλη σου να προχωρήσει, αφού η «πληγή» της θα είναι πάλι στο προσκύνιο. Γι” αυτό, πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη πως και οι δυο πλευρές (η φίλη σου και ο πρώην της) είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για να ξεπεράσει ο ένας τον άλλον.
3. Πόσο σοβαρή ήταν η σχέση της φίλης σου με τον πρώην της;
Η διάρκεια μιας σχέσης δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με το βάθος του συναισθήματος που ένιωθαν δυο άτομα που ήταν σε σχέση. Οι σοβαρές σχέσεις χρειάζονται χρόνο για να ξεπεραστούν. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις κάτι με κάποιον που έχει άλυτα συναισθήματα για τη φίλη σου ή το αντίστροφο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις ειλικρινά με τη φίλη σου για το πόσο σοβαρή ήταν η σχέσης της με το άτομο που σκέφτεσαι να βγεις.
Δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματός και τον τόνο της φωνής της και θυμήσου πως γνωρίζεις τη φίλη σου καλύτερα από τον οποιοδήποτε, επομένως μπορείς να καταλάβεις αν συγκρατεί τα συναισθήματά της ή όχι.
4. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο πρώην της φίλης σου θέλει να βγείτε;
Ναι, ξέρω. Εσύ σκέφτεσαι το αυτονόητο. Ήσασταν που ήσασταν φίλοι, πάντα λέγατε τα ίδια και εκνευρίζατε τη φίλη σου και να που τελικά δεν ήταν τυχαίο, αφού μάλλον με εσένα ήταν ερωτευμένος και όχι με εκείνη. Αυτό είναι το ιδανικό σενάριο. Έχεις σκεφτεί όμως, ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι; Λάθος λόγοι;
Και τι εννοώ. Υπάρχουν πρώην που δεν έχουν ξεπεράσει τον χωρισμό τους. Πολλές φορές λοιπόν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να σε πλησιάζει ένας πρώην, επειδή είσαι ό,τι πιο κοντινό στη σχέση που είχε. Από εγωισμό, για να την κάνει να ζηλέψει, για να είναι κοντά της κι ας μην είναι μαζί. Πώς μπορείς να επενδύσεις συναισθηματικά άφοβα σε μια τέτοια πιθανότητα; Μπορείς επίσης να ρισκάρεις τη φιλία σου για μια σχέση που δεν βασίζεται σε αληθινά συναισθήματα; Αν δυσκολεύεσαι να απαντήσεις σε αυτό ήδη γνωρίζεις πως το ραντεβού με τον πρώην της μάλλον είναι λάθος.
5. Είσαι έτοιμη να «χάσεις» τη φίλη σου;
H πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν βγεις με τον πρώην της είναι το αν αξίζει μια σχέση με εκείνον περισσότερο από τη σχέση που έχεις με τη φίλη σου.
Μην έχεις αυταπάτες. Είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που κάποια κοπέλα θα αισθανθεί άνετα και cool με το να έχεις σχέση με τον πρώην σύντροφό της. Ακόμα κι αν ποσπαθήσει στην αρχή να δείξει πως δεν την ενοχλεί, με τον τρόπο της θα αρχίσει να γίνεται πιο απόμακρη, μέχρι πλέον να μην έχετε καθόλου επαφές. Είσαι έτοιμη για κάτι τέτοιο;
Για να μην σε αποκαρδιώσω βέβαια, τελείως, η ζωή δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Κι αν πραγματικά απαντώντας αυτές τις ερωτήσεις, εσύ το μόνο που σκεφτόσουν είναι πόσο ερωτευμένη νιώθεις με τον πρώην της φίλης σου που σου ζήτησε να βγείτε ραντεβού, κανένας κανόνας γραπτός ή άγραφος δεν μπορεί να σου το απαγορεύσει.
Να είσαι όμως, ειλικρινής τόσο με τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου όσο και με τη φίλη σου. Μίλησε της ξεκάθαρα για το ποια είναι η κατάσταση και…«ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».
.
Sxeseis