6 τέλειες Συνταγές για τσουρέκι, παραδοσιακό, με μαστίχα και μέλι, με γιαούρτι, νηστίσιμη..Ποια θα φτιάξεις;


1η  Συντ&;γή π&;ρ&;δοσι&;κή

Υλικά

  • 35 γρ. βούτυρο γάλακτος (αυτό που πωλείται στο βάζο και συνήθως είναι από αιγοπρόβειο γάλα)
  • 35 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά + 1 ακόμη για επάλειψη
  • 1 κ.γ. μαχλέπι, κοπανισμένο
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 40 γρ. μαγιά νωπή
  • 600 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αμύγδαλα φιλέ για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα δύο είδη βουτύρου, το γάλα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσοχή μην ανέβει πάνω από τους 50°C η θερμοκρασία του μείγματος· θέλουμε απλώς να ζεσταθεί, όχι να κάψει, γιατί θα καταστραφεί η μαγιά που θα προσθέσουμε αργότερα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Την αδειάζουμε στο μείγμα με τα βούτυρα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά με μέχρι να γίνει μια ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε καλύτερα σε μίξερ, ζυμώνοντας σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο, το εξάρτημα για σκληρές ζύμες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.

Δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, τη βάζουμε σε μια καθαρή λεκάνη και χαράσσουμε στην επιφάνειά της έναν σταυρό με ένα μαχαίρι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη και να χαθεί ο σταυρός. Ξαναζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι και πλάθουμε τρία μπαστούνια, τα οποία πλέκουμε σε πλεξούδα. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε ένα μεγάλο μπαστούνι και το τυλίγουμε σαν σαλίγκαρο, αντί να φτιάξουμε πλεξούδα. Τοποθετούμε το τσουρέκι σε μια λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αφήνουμε ξανά σε ζεστό περιβάλλον για μια ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο. Ανακατεύουμε το αυγό της επάλειψης μ’ ελάχιστο νερό και μ’ ένα πινέλο αλείφουμε πολύ προσεκτικά την επιφάνεια του τσουρεκιού (δεν πρέπει να το τρυπήσουμε γιατί δεν θα φουσκώσει). Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα.

Τα μυστικά του τσουρεκιού

Οι ζύμες που περιέχουν μαγιά, όπως το τσουρέκι θεωρούνται δύσκολες επειδή άλλοτε μπορεί να φουσκώσουν και άλλοτε όχι, ακόμα και αν ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή.

1. Θερμοκρασία της μαγιάς: Όταν διαλύουμε τη μαγιά σε ζεστό υγρό (νερό ή γάλα, ανάλογα με τη συνταγή), φροντίζουμε η θερμοκρασία του υγρού να μην ξεπερνά τους 50°C. Δηλαδή, δεν το αφήνουμε να βράσει, αλλά το αποσύρουμε μόλις γίνει χλιαρό, γιατί, αν το ρίξουμε καυτό στη μαγιά, θα καταστρέψουμε τους ζυμομύκητες και δεν θα πετύχει το φούσκωμα. Ένα κόλπο για να δούμε αν το υγρό έχει τη σωστή θερμοκρασία είναι να βάλουμε το δάχτυλό μας: Θα πρέπει να το αισθανθούμε ζεστό, αλλά να μπορούμε να το ανεχθούμε.

2. Σωστό ζύμωμα: Είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια επειδή βοηθά να αναπτυχθεί ορθά το πλέγμα της γλουτένης, που θα επηρεάσει έπειτα τη δομή και την υφή του τσουρεκιού κάνοντάς το αφράτο. Μπορούμε να ζυμώσουμε με τα χέρια ή το γάντζο του μίξερ. Επιλέγουμε χαμηλή ταχύτητα, αφού το ζυμάρι είναι σφιχτό και μπορεί το μίξερ να «ζοριστεί». Καθώς ζυμώνουμε, παρατηρούμε ότι η ζύμη αλλάζει μορφή. Στην αρχή είναι πιο κολλώδης και στέκεται πάνω στα τοιχώματα, αλλά, όσο συνεχίζουμε, γίνεται πιο ελαστική και λεία και αρχίζει να ξεκολλάει.

3. Αναμονή σε δύο φάσεις: Η μαγιά χρειάζεται χρόνο για να δράσει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ξεκούραση της ζύμης, και μάλιστα σε δύο φάσεις. Μετά το πρώτο ζύμωμα, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας και χαράσσουμε με μαχαίρι ένα σταυρό στην επιφάνειά της. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον.

4. Μόλις φουσκώσει, ο σταυρός θα εξαφανιστεί. Έτσι ξέρουμε ότι έχει πετύχει το πρώτο φούσκωμα.

5. Στη συνέχεια, πλάθουμε ξανά τη ζύμη ελαφρώς με το χέρι μας για να φύγει ο αέρας που έχει εγκλωβιστεί και να μη γίνει πολύ κυψελωτή.

6. Τέλος, της δίνουμε το τελικό σχήμα (πλεξούδα, κουλούρα κλπ.). Αφήνουμε πάλι σε ζεστό περιβάλλον μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν σε όγκο. Ο συνολικός χρόνος αναμονής εξαρτάται από τη θερμοκρασία της ζύμης και τη θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Υπολογίζουμε από 2 μέχρι 4 ώρες.

7. Δεν τρυπάμε το τσουρέκι! Αφού ξεκουραστεί και φουσκώσει δύο φορές η ζύμη, τη βάζουμε να ψηθεί. Προηγουμένως, όμως, είθισται να την αλείφουμε με λίγο αβγό, για να γίνει γυαλιστερή. Προσέχουμε να μην το κάνουμε άτσαλα, γιατί, αν τρυπήσουμε κατά λάθος το τσουρέκι με το πινέλο, θα δημιουργηθεί μια οπή από όπου θα διαφεύγει ο αέρας της ζύμης και μπορεί αυτή αρχικά να φουσκώσει στο ψήσιμο και μετά να κάτσει απότομα.

Πηγή:www.steliosparliaros.gr

2η  Συνταγή με μαστίχα και μέλι

Υλικά

  • 150 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. μαγιά ξερή
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή αλεύρι για τσουρέκια
  • 10-15 γρ. μαχλέπι
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 5 σπόρους κακουλέ/κάρδαμο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  • 2 αυγά ΜΕΣΑΙΑ των 50 γρ. το καθένα (προσοχή σε αυτό)
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 150 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγο επιπλέον λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
  • λίγο ασπράδι αυγού για το άλειμμα
  • αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Το όνομα αυτού του τσουρεκιού προέρχεται από τα συστατικά του! Ξεκινώντας με τη μαστίχα που είναι 1,5 γρ. η μαγιά που είναι παράγωγο του και είναι 15 γρ. , το νερό και το μέλι που είναι 150 γρ.!

Δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές και έκανα πάρα πολλές δοκιμές προσπαθώντας να βρω το καλύτερο τσουρέκι για να σας το προσφέρω.. Δύο πράγματα νομίζω ότι το κάνουν να ξεχωρίζει ιδιάιτερα. Το ένα είναι ότι το ποσοστό υγρασίας στη ζύμη είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα τσουρέκια και το άλλο είναι η χρήση μελιού στη συνταγή.

Με αυτά έχω σαν αποτέλεσμα το τσουρέκι μου να βγαίνει πάρα πολύ ζουμερό και όταν το τυλίξουμε με μια μεμβράνη καλά και το αφήνουμε και μετά από 2-3 μέρες είτε έξω, είτε στο ψυγείο θα είναι επίσης τόσο φρέσκο και τόσο μαλακό όσο την πρώτη μέρα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!! τα αυγά να είναι μέτρια, ΟΧΙ μεγάλα. Αλλιώς το μείγμα θα βγει πιο αραιό και δεν θα πλάθεται εύκολα!

  • Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου και τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το αλεύρι σκληρό και δεν ανακατεύουμε. Απλά καλύπτουμε το νερό.
  • Το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε μαχλέπι, ζάχαρη, μαστίχα, κακουλέ και 1 πρέζα αλάτι.
  • Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με ένα γουδί.
  • Αν θέλουμε το τσουρέκι μας να είναι πιο γλυκό θα πρέπει να προσθέσουμε 50 γρ. ακόμα ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυτό, στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε ξύσμα από 1 πορτοκάλι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
  • Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, δυναμώνοντας τη σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη, για περίπου 10 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κόβωντας το σε μικρά κυβάκια.
  • Όταν το μείγμα αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο.
  • Αλείφουμε ελαφρά ένα μπολ με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη από το μίξερ σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε μέγεθος για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη γυρνάμε σε μία καθαρή επιφάνεια εργασίας.
  • Ξεκινάμε να πλάθουμε με τα χέρια μας το τσουρέκι δίνοντας το σχήμα μίας μπαγκέτας και μετά το ξαναδιπλώνουμε.
  • Αν το τσουρέκι μας είναι πολύ μαλακό όσο το πλάθουμε τότε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι μέχρι να σφίξει το μείγμα μας και να έρθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αυτό το κάνουμε 5-8 φορές συνολικά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερες ίνες και να γίνει πιο μαστιχωτό.
  • Με ένα μαχαίρι, κόβουμε το ζυμάρι μας στα 4.
  • Ανοίγουμε το κάθε τέταρτο από τη ζύμη σε σχήμα μπαγκέτας και τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Για να φτιάξουμε μία όμορφη πλεξούδα. Ενώνουμε όλες τις άκρες από τις λωρίδες. Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την πλεξούδα μας, δίνουμε αριθμούς με τη σειρά από το 1 μέχρι το 4 στις λωρίδες μας.
  • Τοποθετούμε τη λωρίδα ζύμης 4 πάνω από τη λωρίδα ζύμης 2.
  • Την 1 πάνω από τη 3 και τη 2 πάνω από τη 3.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί η πλεξούδα μας.
  • Με ένα μαχαίρι , κόβουμε το τσουρέκι στη μέση ή το αφήνουμε ολόκληρο ψήνοντας το 15 λεπτά παραπάνω.
  • Μεταφέρουμε το τσουρέκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα τσουρέκια με λίγο ασπράδι αυγού. Ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλο φιλέ και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά. Μόλις φουσκώσουν, ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Πηγή:akispetretzikis.com

3η  Συνταγή Εύκολο τσουρέκι με γιαούρτι

Εύκολο τσουρέκι με γιαούρτι

  • 1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλ. σόδα
  • χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
  • μισή δόση μαχλέπι
  • αλεύρι για τσουρέκι
  • όσο πάρει

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε επίσης το γιαούρτι και το μαχλέπι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, τη συμπληρώνουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Πλάθουμε τα τσουρέκια, τα αλείφουμε με αυγό, τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, που έχουμε προηγουμένως προθερμάνει, για περίπου 30′.

Πηγή:argiro.gr

4η  Συνταγή παραδοσιακή

Τι χρειαζόμαστε:
Μείγμα 1
120 γρ. νερό
120 γρ. μαγιά
μια χούφτα αλεύρι (από το 1 κιλό)

Μείγμα 2
7 γρ. μαχλέπι
5 γρ. κακουλέ(καρδαμο)
2 γρ. μαστίχα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
60 γρ. ζάχαρη

Υπόλοιπα υλικά
100 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι (μια πρέζα)
4 αυγα
200 γρ. γάλα
1 κλ. αλευρι σκληρό για τσουρέκια
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Πώς το κάνουμε:
Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην ακρη.
Ανακατευω τα υλικά του μείγματος 2 σε ένα μπλέντερ.
Ανακατευω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μέιγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αυγά, το γάλα και το μειγμα 1.
Ανακατευω αλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο.
Προσθέτω σιγά σιγά το αλευρι και κοιτάω το μέιγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να απορροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη.
Ελεγχω εαν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλευρι.
Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί (περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου αλλα 30 λεπτά.
Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 – 60 λεπτά αφού αλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να χρειαστεί 6-7 κουταλιές ακόμα αλεύρι,ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το αλέυρι που θα χρησιμοποιήσετε. Εγω έβαλα Robin Hood.
Η συνταγή χρειάζεται πολυμίξερ

Ειναι για 4 τσουρεκια

Πηγή:akispetretzikis.com

5η  Συνταγή Μοναστηριακή

Υλικά

  • 6 – 7 ποτήρια αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 1 , 1/3 ποτήρι γάλα
  • 2 , ½ ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαστίχα Χίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
  • Νιφάδες αμυγδάλου — Σουσάμι

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 – 3 ώρες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη του ζυμώματος. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και τα 3 μυρωδικά που έχουμε κοπανίσει , το χυμό και το ξύσμα και ζυμώνουμε.
Συχνά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο που έχουμε  λιώσει για να ξεκολλά η ζύμη και να βγει γυαλιστερή. Αφού ζυμώσουμε καλά τη ζύμη μας , τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλείφουμε με βούτυρο τα ταψιά μας , ξανά ζυμώνουμε το υλικό  και το χωρίζουμε σε 2 – 3 ίσα μέρη , τα οποία και πλάθουμε σε πλεξούδες.
Με λίγο κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει σε νερό , αλείφουμε τα τσουρέκια και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και νιφάδες αμυγδάλου.
Αφού φουσκώσουν ξανά σε ζεστή γωνιά και σκεπασμένα , τα ψήνουμε μέχρι να σκουρήνουν στους 180οc . Αν στο τρύπημα του τσουρεκιού με το μαχαίρι , το μαχαίρι βγάνει στεγνό , τα τσουρέκια είναι έτοιμα.

Πηγή:monastiriaka.gr

6η  Συνταγή νηστίσιμη

για το προζύμι:

  • 5 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
  • ή 3 φακελάκια.
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι

Για τη ζύμη:

  • 1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας
  • 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • περίπου 1.250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι

Εκτέλεση:

-Πρώτη μας δουλειά το στύψιμο των πορτοκαλιών για να πάρουμε χυμό, ο οποίος δεν πρέπει να είναι παγωμένος, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.

-Σε δοχείο με καπάκι διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός. Σκεπάζουμε το δοχείο και περιμένουμε για 30΄ να φουσκώσει το προζύμι.

-Βάζουμε σε λεκάνη τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.

-Ρίχνουμε στη συνέχεια το προζύμι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.

-Προσθέτουμε κατόπιν λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη μας να μη κολλάει στα χέρια.

-Βάζουμε τη ζύμη σε δοχείο με καπάκι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ½ ώρα (εγώ βάζω το δοχείο με τη ζύμη στο φούρνο μικροκυμάτων και κλείνω την πόρτα του, εννοείται χωρίς να τον βάλω σε λειτουργία).

-Έπειτα πλάθουμε τα τσουρέκια σε σχήμα που μας αρέσει και τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα, όπως αναφέρει το tilestwra.

-Τα αφήνουμε στα ταψιά να φουσκώσουν τουλάχιστον για 30΄ και τα ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο τους 160ο C για 30΄ ανάλογα με τον φούρνο.

Πηγή:


Πηγή - idiva.gr

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: