Δε θέλεις εκείνη, αλλά τη σχέση που είχες μαζί της
Η μία και μοναδική ερώτηση που οφείλεις να θέσεις στον εαυτό σου πριν κάνεις το οποιοδήποτε βήμα επαναπροσέγγισης είναι η εξής: Θέλεις να γυρίσεις σε εκείνην; Σου λείπει αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα ή μήπως η σχέση που είχες μαζί της;
Σε προλαβαίνουμε: Όχι, δεν είναι το ίδιο. Τις περισσότερες φορές, αυτό που μας λείπει από το παρελθόν μας είναι η κατάσταση και όχι το πρόσωπο. Ή — για να το πούμε κάπως πιο μπακαλίστικα — δε σου λείπει εκείνη, αλλά τα «στανταράκια» που σου παρείχε (η ηρεμία, οι χαλαρές βραδιές σπίτι, το σίγουρο σeξ, τέτοια πράγματα).
Είναι θέμα συνήθειας (και θεματάρα εγωισμού)
Πολλές φορές δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι η ζωή μας αλλάζει. Ή, ακόμα χειρότερα, ότι συνεχίζεται ή θα συνεχιστεί αργά ή γρήγορα με έναν άλλον άνθρωπο (και στα δύο στρατόπεδα). Κυρίως, αυτό το τελευταίο.
Πρώτα έρχεται εκείνο το κλασικό: «τώρα τη φιλάει άλλος» με το «τη θέλω πίσω» να ακολουθεί κατά πόδας. Τώρα συγνώμη, έτσι όπως το διαβάζεις δεν εντοπίζεις ένα μικρό, ελάχιστο (υπέρογκο) εγωισμούλη; Ναι, και εμείς αυτόν βλέπουμε. Γιατί αυτός υπάρχει. Μόνο αυτός για την ακρίβεια.
Θα πρέπει να αλλάξεις χαρακτήρα
Γιατί αυτός τα φταίει όλα. Όχι, δεν πρόκειται για κανενός είδους φεμινιστικού ντελίριου. Η επαναπροσέγγιση είναι μία μικρή υποχώρηση. Ο μόνος τρόπος να τη φέρεις πίσω είναι να παραδεχτείς ότι έσφαλες. Εσύ δεν είσαι που θέλεις να ξαναπροσπαθήσεις; Ναι, όλοι ξέρουμε ότι φταίγατε και οι δύο, σε εσένα όμως ανήκει η φαϊνή ιδέα της επιστροφής (καλά να πάθεις).
Δεν παίζει ρόλο ο λόγος που χωρίσατε. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ποιος από τους δύο «λύγισε». Έχουμε μάχη εδώ. Προς το παρόν λοιπόν, εκείνη νικάει πανηγυρικά. Οπότε, αν το κάνεις το διάβημα, προετοιμάσου για αλλαγές. Πολλές και γρήγορες.
Υ.Γ. ή μάλλον απλή απορία: Άν είχες σκοπό να αλλάξεις αυτά που την ενοχλούν γιατί δεν το έκανες εξαρχής να τελειώνουμε;
Ex girlfriend is coming…
Σε περίπτωση που επιμένεις ακόμα να γυρίσεις πίσω στην αγκαλιά της, δύο τινά παίζουν: Ή είσαι υπερβολικά απελπισμένος ή τη θέλεις απελπισμένα. Αν είναι το πρώτο, μία ψυχανάλυση ίσως βοηθήσει. Αν είναι το δεύτερον τότε ίσως αξίζει μία προσπάθεια.
Προσοχή όμως: Φρόντισε πριν κάνεις το οτιδήποτε να είσαι συνειδητοποιημένος. Τα ναι-μεν-αλλά-δεν-ξέρω-ας-το-δούμε-αλλά-δεν-είμαι-σίγουρος κράτα τα για καμία δήλωση on camera που συνηθίζεται.
sxeseis