7 Συνταγές για Γλυκά με 2 υλικά!!!


Ποιος δεν θέλει γλυκό στη στιγμή, χωρίς πολλές διαδικασίες, δύσκολες συνταγές και πολλά υλικά; Συγκεντρώσαμε για εσάς 7 γλυκά που θα φτιάξετε πανεύκολα, με μόνο 2 υλικά.

1. Πανεύκολο γλύκισμα ψυγείου

Υλικά 

  • 40 cookies σοκολάτας [σχεδόν 3 πακέτα]
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35 %
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη [προαιρετικά]

Εκτέλεση 

  1. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ τη κρέμα γάλακτος και [προαιρετικά] τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί.
  2. Στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας τοποθετείτε ένα στρώμα σαντιγί διαμέτρου [κυκλικού] 20-25 εκ. περίπου. Πάνω από τη σαντιγί στρώνετε 13 κούκις περίπου. [Κόψτε στη μέση 1-2 κούκις προκειμένου να καλυφθεί η επιφάνεια]. Καλύπτετε με σαντιγί τα κούκις. Συνεχίζετε άλλες 2 φορές με στρώσεις κούκις σαντιγί, τελειώνοντας τη τελευταία στρώση με σαντιγί με την οποία θα καλύψετε την οροφή και αν επιθυμείτε και τα πλάγια του γλυκού.
  3. Θρυμματίστε μερικά μπισκότα και πασπαλίστε στην επιφάνεια το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και από τη προηγούμενη ημέρα. Σερβίρετε το γλύκισμα σκέτο ή με παγωτό και το απολαμβάνετε.

2. Μπισκοτογλυκό με λευκή σοκολάτα

Υλικά

  • 280 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
  • 15 σοκολατένια μπισκότα με γέμιση κρέμας (τύπου Oreo), σπασμένα με το χέρι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η σοκολάτα λιώσει εντελώς. Μεταφέρετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ για να κρυώσει για 5 λεπτά. Προσθέστε τα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να συνδυάσουν.
2. Χύστε το μείγμα σε ένα ταψί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ισιώστε το  μείγμα. Ψιλοκόβουμε υπόλοιπα μπισκότα και πασπαλίζουμε από πάνω.
3. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά έως ότου η σοκολάτα γίνεται στέρεα.
όταν κρυώσει το μείγμα κόψτε το σε κομμάτια με ένα πιρούνι.

3.Palmiers

Υλικά
  •  περίπου 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πακέτο κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας — αποψυγμένα
 Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 ° C, το ράφι στη μεσαία θέση. Ρίξτε μια  1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη πάνω από στην επιφάνεια που θα δουλέψετε το φύλλο. Ξεδιπλώστε 1 φύλλο της ζύμης και τοποθετήστε το πάνω στην επιφάνεια με τη ζάχαρη.
2. ΤΎΛΙΓΜΑ: Ξεκινώντας σε τη μικρή πλευρά του ορθογωνίου,τυλίγω τη ζύμη προς το κέντρο του φύλλου, σταματώντας στη μέση. Επαναλάβετε απο την αντίθετη πλευρά, έτσι ώστε οι κύλινδροι να συναντηθούν. Κόβετε τις άκρες με ένα μαχαίρι.
3.Μετά κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού και τοποθετήστε σε μια επίπεδη λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, η απόσταση μεταξύ τους 1 εκατοστό . Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να  διογκωθούν για 20 έως 23 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

 4Μπισκότα Καρύδας

Υλικά

  • 400 γρ γάλα ζαχαρούχο
  • 100- 150 γρ καρύδα

 Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε περίπου 3/4 του κουτιού του συμπυκνωμένου γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στο γκρίλ

3. Προσθέστε 100g της καρύδας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.

4. Θέλουμε το μείγμα για να σχηματίσουν ένα σχετικά σκληρό μείγμα , ώστε όταν να μπορεί το μείγμα να πλαστεί με τα στα χέρια.

5. Προσθέστε περισσότερη καρύδα ή ζαχαρούχο γάλα αναλόγως, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή υφή.

6. Πλάθουμε σε μπάλες ή πυραμίδες  και ψήστε για λίγα λεπτά παρακολουθώντας τα, καθώς μπορεί να καούν απο λεπτό σε λεπτό. Μην πάρετε τα μάτια σας από αυτά!

5

Υλικά
1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα που έχει 2 φύλλα μέσα
5 μήλα
κανέλα
ζάχαρη κρυσταλλική
ζάχαρη άχνη

Τι κάνουμε
Πλένουμε καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 ποτήρι του κρασιού νερό και τα ραντίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα (η ποσότητα κανονίζετε από εσάς πόσο γλυκιά την θέλετε )

Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας περίπου για 15 λεπτά να μην υπάρχει υγρό να στεγνώσει εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι σε μέγεθος όσο είναι το φύλλο προσέχοντας γύρω γύρω να κάνει τοίχωμα μην χυθεί το μείγμα μας απ έξω αλλά και για να την διπλώσουμε όταν την κλείσουμε .

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μήλου και τοποθετούμε σουρωτό το επάνω φύλλο .
Με ένα πιρούνι την τρυπάμε πολλές φορές εδώ κι εκεί πάνω στην επιφάνεια όλη .
Κλείνουμε από πάνω διπλώνοντας τις άκρες από το κάτω φύλλο που προ εξείχαν .

 Πασπαλίζουμε με ζάχαρη κρυσταλλική και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
ΑΝ αρπάξει από πάνω γρήγορα σκεπάζουμε λίγο με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψηθεί καλά από κάτω.

Την βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει την κόβουμε μέσα στο ταψί σε τετράγωνα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κι αν σας αρέσει και με κανέλα και την εξαφανίζουμε !!!

*Αν θέλουμε μαζί με τα μήλα που τα μαγειρεύουμε προς το τέλος ρίχνουμε και μία χούφτα σταφίδες ξανθές ,ακόμα και καρύδι ψιλοτριμμένο -δεν έβαλα τίποτα από τα παραπάνω δεν είχα – βγήκε τέλεια όμως γιατί την έφτιαξα εντελώς ξαφνικά θέλοντας κατι γλυκό και στα γρηγορα -μιά και υπήρχαν μήλα και φύλλο !

6. Το κέικ με μόνο 2 υλικά που θα σας τρελάνει!

 Υλικά
  • 3 αβγά
  • 495 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος

Εκτέλεση

  • Χωρίστε τα αβγά και βάλτε τα ασπράδια στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
  • Ανάψτε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου
  • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα τους κρόκους των αβγών και ανακατέψτε καλά.
  • Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ωραία και σφιχτή μαρέγκα
  • Ρίξτε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • Μετά ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα, σε δύο δόσεις και ανακατέψτε το ίδιο
  • Τοποθετήστε στο ταψάκι σας λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το μείγμα
  • Ψήστε για 30-40 λεπτά

Δείτε τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο

7. Παστέλι

Υλικά

  • 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 400 γρ. σουσάμι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C – 130◦C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Tip
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: