Υλικά
- 1 φακελάκι ξερή μάγια
- ένα νεροπότηρο χλιαρό γάλα
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 ml σπορέλαιο
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ την ξερή μάγια ρίχνουμε,το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι!
Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 αυγά και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύουμε με σύρμα!
Στην συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να φέρουμε την κατάλληλη αφράτη πετυχημένη ζύμη!
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα!
Στην συνέχεια την κόβουμε σε μπαλάκια 8 τα οποία τα ανοίγουμε φυλλαράκια βουτυρώνοντας τα πολύ καλά και ανά 4 ανοίγουμε 2 φύλλα τα οποία τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια!
Τοποθετούμε μαρμελάδα στην άκρη τα κολλάρουμε τα τοποθετούμε στο ταψί μας στην λαδόκολλα, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά φυσικά τον φούρνο μας!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό