Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- Μισή φλυτζάνια τσαγιού γάλα εβαπορέ
- Μισή πλάκα βούτυρο βιτάμ
- 1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
- 3-4 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι περίπου μιάμιση φλυτζάνα τσαγιού.Θα δείτε στο ζύμωμα
Γέμιση
- Ζαμπόν
- Τυρί
- Μπέικον
- Αυγό
- Κρέμα γάλακτος
Σάλτσα κρύα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ψιλοκομμένη ντομάτα,βασιλικό λίγο ελαιόλαδο, αλάτι ,πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τρόπος παρασκευής:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε καλά τρίβοντας το αλεύρι με όλα μαζί τα υλικά.Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα πιάτο η μπολ σε κύκλο και απλώνουμε σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.(ζαμπονοτυρια).
Διπλωνουμε λίγο τις δυο πλευρές και σουρώνουμε τις άκρες σαν βάρκα.Αφήνουμε περίπου 35-40 λεπτά να φουσκώσουν ανακατεύουμε κρέμα γάλακτος και αυγό και ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω από την γέμιση!Τέλος ψήνουμε για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!
Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό