Αφράτο παντεσπάνι ρολό,σιροπιαστό και γεμιστό με υπέροχη κρέμα και τυλιγμένο σε ινδοκάρυδο!!!
Ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό αφού αυτή η δόση βγάζει 22 πάστες και στο τέλος δεν πιστεύεις ότι το έφτιαξες εσύ!!!
‘
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
‘
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 5 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι+2 κ.σ κορν φλάουρ ή νισεστές (κοσκινισμένα 2 φορές)
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κ.γ κοφτά μπέικιν
- 4 κ.σ σπορέλαιο+2 κ.σ γάλα εβαπορέ
- 1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 200 γρ.τυρί κρέμα
- 200 γρ.γάλα φρέσκο παγωμένο
- 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
- 1 βανίλια
- 3-4 κ.σ ζαχαρούχο γάλα (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλω την κρέμα)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κ.γ χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
- 200-300 γρ.ινδοκαρυδο τριμ.για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω βράζοντας το σιρόπι μόνο 1 λεπτό ρίχνοντας τη βανίλια στο τέλος και το αφήνω να κρυώσει.
-Χτυπάω τα αυγά+ζάχαρη+βανίλια+αλάτι 8-10 λεπτά να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το έχω ανακατέψει με το γάλα.
Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα τα Στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις κοσκινίζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηράκι.
Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκώσουν αν ακολουθήσετε τις οδηγίες!
Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 12 λεπτά περίπου.
Δεν τ αφήνω να πάρει πολύ χρώμα.Αν στα 12 λεπτά το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβω στη μέση (Δείτε φωτό)
Ξεκολλώ το 1 κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζω πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλίγω μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Το ίδιο κάνω και με το 2 κομμάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το Γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα τη βανίλια και το ζαχαρούχο χτυπώντας να αφρατέψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρέμα (3 κ.σ περίπου) και τυλίγω πάλι σε ρολό.
Κόβω με πριονωτό μαχαίρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περίπου
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει,από τη μια πλευρά πρώτα και έπειτα από την άλλη με τη βοήθεια μιας πιρούνας ή τρυπητής κουτάλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετώ σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ίδια διαδικασία κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!!!
Το σιρόπι πρέπει να το πιουν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισσέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.τυρί κρέμα
2-3κ.σ ζαχαρούχο
1 βανίλια
Αυτή η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβώς για 1 δόση παντεσπάνι!!!
-Χτυπάω τα αυγά+ζάχαρη+βανίλια+αλάτι 8-10 λεπτά να φουσκώσουν πολύ καλά.
Ρίχνω συνεχίζοντας το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα και σε σταθερή ροή λίγο λίγο το λάδι που το έχω ανακατέψει με το γάλα.
Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα τα Στερεά υλικά σε 3-4 δόσεις κοσκινίζοντας τα πάλι με 1 σουρωτηράκι.
Τα αυγά δεν πρέπει να ξεφουσκώσουν και δε θα ξεφουσκώσουν αν ακολουθήσετε τις οδηγίες!
Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 12 λεπτά περίπου.
Δεν τ αφήνω να πάρει πολύ χρώμα.Αν στα 12 λεπτά το τρυπήσω με οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή είναι έτοιμο.
Ξεχωρίζω με μαχαίρι το παντεσπάνι γύρω γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού και το κόβω στη μέση (Δείτε φωτό)
Ξεκολλώ το 1 κομμάτι από την λαδόκολλα και το ξαναβάζω πάνω σε αυτήν με την ψημένη επιφάνεια τούμπα προς τα κάτω και το τυλίγω μαζί με αυτήν σε ρολό από την μακριά πλευρά.
Το ίδιο κάνω και με το 2 κομμάτι και τα αφήνω να κρυώσουν.
Εντωμεταξύ χτυπάω το Γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα τη βανίλια και το ζαχαρούχο χτυπώντας να αφρατέψουν.
Ανοίγω προσεκτικά το 1 ρολό,απλώνω λίγη κρέμα (3 κ.σ περίπου) και τυλίγω πάλι σε ρολό.
Κόβω με πριονωτό μαχαίρι για ψωμί φέτες πάχους 4 εκ.περίπου
Βουτάω τις φέτες στα γρήγορα στο σιρόπι που έχει κρυώσει,από τη μια πλευρά πρώτα και έπειτα από την άλλη με τη βοήθεια μιας πιρούνας ή τρυπητής κουτάλας (ότι σας βολεύει) και τα βουτάω μέσα σε ένα μπολ με ινδοκαρυδο και τα τυλίγω καλά.
Τα τοποθετώ σε καραμελόχαρτα (χάρτινες θήκες) και βάζω τις πάστες στο ψυγείο να παγώσουν.
Την ίδια διαδικασία κάνω και με το 2 ρολό παντεσπάνι.
Βγαίνουν 22 πάστες!!!
Το σιρόπι πρέπει να το πιουν όλο μη το φοβηθείτε!
Επίσης η δόση αυτής της κρέμας φτάνει για 1 δόση παντεσπάνι ακόμα (δηλ.θα σας περισσέψει κρεμούλα,εκτός αν χτυπήσετε εναλλακτικά
100 γρ.κρέμα γάλακτος
100 γρ.τυρί κρέμα
2-3κ.σ ζαχαρούχο
1 βανίλια
Αυτή η δόση κρέμας θα σας βγει ακριβώς για 1 δόση παντεσπάνι!!!
Συνταγή από Οι Λιχουδιές της Σόφης
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό