Υλικά
- 1 σακουλάκι χόνδρο σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού στυμμένο φυσικό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 6 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 μπέικινπάουντερ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για10 λεπτά.
Ρίχνουμε σταδιακά τα υγρά,και τέλος.σιγά.σιγά το σιμιγδάλι, το μπεικιν,και την βανίλια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.για 30 λεπτά.
Σιρόπι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
- χυμό από μισό πορτοκάλι και το ξύσμα του
Βράζουμε για 5 λεπτά
Σιροπιάζομαι με κρύο το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι
Κρέμα πορτοκαλιού
- 2+1/2 φλιτζάνια. τσαγιού στυμμένο χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ξύσμα 3 πορτοκαλιών
Βάζουμε τα.2 φλιτζάνια χυμό με.την ζάχαρη να.ζεσταθούν.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο χυμό το ρίχνουμε.μέσα και.μόλις.πήξει κατεβάζουμε.
Συναρμολόγηση
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί και διάκοσμούμε με.ξύσμα πορτοκαλιού!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό