Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που καταναλώνουμε σε μπαρ και εστιατόρια

Τριάντα bartenders ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται. Ένας από αυτούς έδωσε μια απάντηση μάλλον ανησυχητική.

«Κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε», είπε ανώνυμα. Η αποκάλυψη δεν είναι καινούρια. Εάν οι μηχανές δεν καθαρίζονται τακτικά, αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων. Σύμφωνα με όσα γράφει το healthview.gr, στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις, λίγοι φαίνεται ότι πειθαρχούν. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις, εάν το αδίκημα επιφέρει το θάνατο. Ο μολυσμένος πάγος έχει συνδεθεί άλλωστε με πρόκληση τροφικών ασθενειών.

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: