Είναι πραγματικό. Για να το εξηγήσουμε, πρώτα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ορισμένοι ασθενείς που λαμβάνουν ισχυρά αντιβι…
Είναι πραγματικό. Για να το εξηγήσουμε, πρώτα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ορισμένοι ασθενείς που λαμβάνουν ισχυρά αντιβιοτικά, έχουν κατά συνέπεια επιβλαβή βακτήρια στο έντερό τους. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Ίδρυμα Μεταμόσχευσης Κοπράνων, αυτά τα βακτήρια μπορούν να οδηγήσουν σε κολίτιδα, με αποτέλεσμα την παρουσίαση εξουθενωτικής, και μερικές φορές θανατηφόρας διάρροιας.
Η πάθηση σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Σύμφωνα με τα Αμερικάνικα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 347.000 άτομα διαγνώστηκαν με κολίτιδα το 2012, και τουλάχιστον 14.000 ασθενείς πέθαναν. Προφανώς, χρειαζόταν επειγόντως μια θεραπεία.
Και κάπου εδώ επινοήθηκε η πρακτική της μεταμόσχευσης κοπράνων. Οι γιατροί παίρνουν τα περιττώματα ενός υγιούς δότη και τα μεταμοσχεύουν στο έντερο ενός μολυσμένου ασθενούς. Ο σκοπός είναι τα καλά βακτήρια από το δότη κοπράνων να ξεπεράσουν τα κακά βακτήρια του ασθενούς, εξαλείφοντας τη λοίμωξη.
Για να βρεθεί δότης, ο ασθενής συνήθως προτείνει κάποιον γνωστό του. Αλλά ο δότης πρέπει να περάσει εξονυχιστικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, πρέπει να ακολουθήσει αυστηρή διατροφή για να κρατήσει τα περιττώματά του σε καλή κατάσταση. Μόνο περίπου το 3% των δυνητικών δοτών καταλήγουν να επιλεχθούν.
Και πως εισάγουν τα κόπρανα του δότη καταλήγουν στον ασθενή; Οι γιατροί αναμειγνύουν τα κόπρανα με ένα αλατούχο διάλυμα, και στη συνέχεια, το εισάγουν στο έντερο του ασθενή μέσω κολονοσκόπησης, ενδοσκόπησης, σιγμοειδοσκόπησης ή κλύσματος.
Η διαδικασία έχει αποδειχτεί ότι έχει αποτέλεσμα, με το 91-93% των ασθενών να θεραπεύονται, σύμφωνα με δημοσίευση του Gastroenterology & Hepatology.
Η διαδικασία πρόσφατα κινηματογραφήθηκε στο κανάλι HBO στη σειρά VICE.
Credit: guff.com
if(! ) { = 0; }
} });
}); Πηγή: fanpage.gr
Paraxena