Αλ. Μητρόπουλος: «Η καθολικότερη αποδόμηση ενός εθνικού συστήματος συντάξεων το Ασφαλιστικό»

Για μείωση όλων των συντάξεων και για τη σφοδρότερη εκδοχή που έχει απασχολήσει νομοθετικά κυρίαρχο κράτος μετά τον πόλεμο κάνει λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος, σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχεδιασμού «μέσα από το κενό που δημιούργησε η ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ».
«Θεωρώ ότι είναι η σφοδρότερη εκδοχή που έχει απασχολήσει νομοθετικά κυρίαρχο κράτος μετά τον πόλεμο. Είναι η καθολικότερη αποδόμηση ενός εθνικού συστήματος συντάξεων. Θίγει πολύ περισσότερο τις κύριες συντάξεις, τις καταβαλλόμενες, θίγει τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, μόνο που παγώνει τη μείωσή τους για μια τριετία, πλήττει κυρίως τις νεοσυντάξεις, δηλαδή τις συντάξεις των νεοσυνταξιούχων που θα βγουν στη σύνταξη από τη δημοσίευση του νόμου και με τον επανυπολογισμό που κάνει σε βάθος 35ετίας για όλους, σημερινούς συνταξιούχους και μελλοντικούς συνταξιούχους, βάζει κριτήρια που καμία νομοθεσία του πλανήτη δεν εισαγάγει και ακυρώνει παντελώς τη θεωρία και τον συντελεστή αναπλήρωσης. Όλες οι κύριες συντάξεις μειώνονται, όλες οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται, οι καταβαλλόμενες, όλες οι καταβληθεισόμενες μελλοντικές κύριες μειώνονται και όλες οι καταβληθεισόμενες επικουρικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος σχολιάζοντας την πρόταση για το Ασφαλιστικό, μιλώντας στο Βήμα fm.
Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι έχει δημιουργηθεί ένα κενό μετά το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον ριζοσπαστισμό στο νεοφιλελευθερισμό και ότι είναι αναγκαίο να συμπτυχθεί ένα ευρύ, αντιμνημονιακό, πατριωτικό μέτωπο στην Ελλάδα.
«Συζητάμε με όσους διαφώνησαν με αυτή την πολιτική, τον Αρμαγεδδώνα, που δεν οδηγεί πουθενά, που είναι υφεσιακό, που οδηγεί στα τάρταρα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και που η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να τελειοποιήσει. Με προσωπικότητες αυτού του προσανατολισμού (Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκης) και αυτής της κοινωνικής παρουσίας βρισκόμαστε σε συνεννόηση, συζητάμε μήπως οι ευνοϊκές κοινωνικές συνθήκες, προσεχώς ή απώτερα, δημιουργήσουν όρους σύμπτυξης, συγκρότησης ενός πατριωτικού, κοινωνικού μετώπου εκτός του τόξου του μνημονιακού. Και το συζητάμε και θα το συζητήσουμε εντονότερα, ενδελεχέστερα και συνολικότερα», πρόσθεσε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: