.
Σημερινό …Απίστευτη σε γεύση οικονομική κιμαδόπιτα του λεπτού !!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!!
ΥΛΙΚΑ ΤΑΨΑΚΙ Νο28
500 γραμ κιμάς
7 φύλλα κρούστας
2 καρότα τριμμένα
2 κρεμμύδια τριμμένα
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη γλυκιά πάπρικα
20ο γραμ τυρί τριμμένο γκούντα ή ότι άλλο που να λιώνει
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο τον κιμά κ σοτάρουμε σπάζοντας τον κιμά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά .
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα .
Τον θέλουμε εντελώς στεγνό .
Λαδώνουμε το ταψάκι και στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά .
Τα 2 φύλλα κανονίζουμε να εξέχουν για να την κλείσουμε .
..
Ρίχνουμε τον κιμά τον στρώνουμε ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί,
Κλείνουμε την πίτα λαδώνοντας το κάθε φύλλο ξανά ένα ένα.
Την χαράζουμε περνάμε όλη την επιφάνεια με πινέλο λάδι κ ραντίζουμε με το χέρι μας με μερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 20 λεπτά.
.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο κόβουμε καιιι την εξαφανίζουν ..πολύ τραγανή πολύ γευστική !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com