Η κυβέρνηση τους έκανε «δώρο» 10.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αμειφθούν με μισθούς από 400 έως 460 ευρώ χωρίς οι μεγαλοξενοδόχοι να δώσουν έστω και ένα ευρώ (αν και, φέτος, θα έχουν…. αύξηση τζίρου, άρα και δυνατότητα πραγματοποίησης κανονικών προσλήψεων για την κάλυψη των αυξημένων -το καλοκαίρι- αναγκών τους) και αυτοί μέσω του αντιπροσωπευτικού τους φορέα -και αρμόδιου για την υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησης «φιάσκο»- του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν σε επίσημη ιστοσελίδα τους, χάρτη στον οποίο η ΠΓΔΜ (FYROM) έχει την ονομασία Μακεδονία, όπως αναφέρει το Nez.gr.
Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει το «Nez» σε συνέχεια των καίριων επισημάνσεων που δημοσιοποίησε πρώτο στις 10 Μαΐου του 2013, σε σχέση με το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης 10.000 ατόμων σε επιχειρήσεις οι οποίες εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουριστικό τομέα. Μέσω του προγράμματος αυτού, με την ονομασία «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», ουσιαστικά «χαρίζονται» 10.000 θέσεις εργασίας στους μεγαλοξενοδόχους και εμμέσως πλην σαφώς… «σπάνε» οι μισθοί του κλάδου στο επίπεδο των 400 έως και 460 ευρώ το μήνα. Μάλιστα, τη συνολική διαχείριση του προγράμματος, χωρίς κανέναν στοιχειώδη έλεγχο από αρμόδιο κρατικό φορέα, οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού Γιάννης Βρούτσης και Ολγα Κεφαλογιάννη την χορήγησαν στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΔΕΕ).
Χάρτης με τη FYROM να ονομάζεται Μακεδονία
Μέσα στις υποχρεώσεις που έχουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι ΣΕΤΕ και ΕΔΕΕ φορείς για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, είναι η δημιουργία μιας ιστοσελίδας μέσω της οποίας μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες οι πάροχοι (όπως τα ΚΕΚ), όσο και ενδιαφερόμενοι άνεργοι. Η ιστοσελίδα αυτή διαμορφώθηκε και ήδη βρίσκεται στον αέρα (www.sete-voucher.gr/) προκαλώντας από την πρώτη στιγμή άκρως αρνητικές εντυπώσεις, ειδικά σε όσους την επισκέπτονται και έχουν την τύχη να ζουν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Πατώντας με το «ποντίκι» πάνω στη επιλογή «πάροχοι κατάρτισης», η οποία βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του site, ανοίγει ένας χάρτης ο οποίος παρουσιάζει τα σημεία που βρίσκονται οι πάροχοι σε όλη την Ελλάδα. Κοιτώντας, όμως, λίγο πιο πάνω, στην πλευρά της ΠΓΔΜ ή FYROM, όπως το ελληνικό Κράτος έχει μέχρι στιγμής αποδεχθεί να ονοματίζει τη γείτονα χώρα, διαπιστώνει ότι οι ιθύνοντες νόες του ΣΕΤΕ και της ΕΔΕΕ (αλήθεια, η ΕΔΕΕ για ποιο λόγο συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό;) έκαναν τη.. μεγάλη υπέρβαση, ξεπέρασαν χρόνια «κολλήματα» και σειρά διπλωματικών διαβουλεύσεων, και… αποφάνθηκαν ότι τα Σκόπια, όπως πολλοί ακόμη και σήμερα τα λένε, ονομάζονται «Μακεδονία» ορθά κοφτά. Στο χάρτη της ιστοσελίδας για την προώθηση του προγράμματος απασχόλησης – «δώρο» κυρίως προς τους μεγαλοξενοδόχους, η ΠΓΔΜ δεν λέφεται FYROM αλλά Μακεδονία, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.
Ετσι, πλέον, πέρα από τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με βάση και τη σχετική ερώτηση την οποία κατέθεσε για το θέμα ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, «γεννούνται» ακόμη πιο σημαντικές απορίες, στις οποίες η κυβέρνηση και, φυσικά, οι συναρμόδιοι για τη διαμόρφωση του προγράμματος υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού καλούνται άμεσα να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις:
1) Η ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ και της ΕΔΕΕ, με το συγκεκριμένο χάρτη, είχε πάρει την έγκριση των υπουργών Εργασίας και Τουρισμού;
2) Για ποιο λόγο δεν υπάρχει στην προκήρυξη κανένας έλεγχος από κρατικό φορέα σε σχέση με την υλοποίηση των προϋποθέσεων του; Μήπως, πέρα από μια σειρά θεμάτων, εάν το πρόγραμμα ελεγχόταν από αρμόδια υπηρεσία θα αποφεύγονταν ατοπήματα. όπως ο χάρτης με τη ΠΓΔΜ να ονομάζεται Μακεδονία, τα οποία εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς και δίνουν επιχειρήματα σε άλλες πλευρές; Και μην πει κανείς ότι είναι ο χάρτης της google… Θα μπορούσε, πολύ απλά, να είχε χρησιμοποιηθεί ένας άλλος.
3) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται, εφόσον θεωρούν ότι πρέπει, οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού να προχωρήσουν για να αλλάξει ο χάρτης του site του ΣΕΤΕ και της ΕΔΕΕ που παρουσιάζει την ΠΓΔΜ σαν Μακεδονία;
4) Τέλος, οι ιθύνοντες νόες του ΣΕΤΕ και της ΕΔΕΕ τι έχουν να πουν; Είναι ένα επικίνδυνο για τα εθνικά θέματα λάθος τους εκ παραδρομής ή ως μεγαλοξενοδόχοι έχουν αποδεχθεί ότι τα Σκόπια -κατά τους περισσότερους Ελληνες και και δη τους βορειοελλαδίτες- ονομάζονται Μακεδονία;
xespao
Tags: Google, διαχείριση, Ελλάδα, εργασία, ευρώ, Ηλεία - Αχαΐα - Αιτωλοακαρνανία, καλοκαίρι, κυβέρνηση, Πρόγραμμα, πρωθυπουργός, σήμερα, χρόνια