Στο άκουσμά τους, ταξιδεύεις στην πόλη του φωτός και στα λιλιπούτεια ζαχαροπλαστεία με τις εντυπωσιακές βιτρίνες. Τα μακαρόν κλέβουν ολοένα και περισσότερο την καρδιά των γλυκατζήδων και σήμερα, ο Βασίλης Τζίμας στα προτείνει με σοκολάτα.
Υλικά
260 γραμμ. άχνη ζάχαρη
130 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
3 ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου)
½ κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
115 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
115 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Διαδικασία
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τη σκόνη αμύγδαλου, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι στο μπλέντερ για 30’’. Τα περνάμε από σήτα και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 30’’. Ρίχνουμε το μπέϊκιν πάουντερ και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα.
Βάζουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη μέχρι να «γυαλίσει» το μίγμα. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, ρίχνουμε το στεγνό μίγμα – με το αλεύρι, τη ζάχαρη – σε τέσσερις δόσεις.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μην υπάρχουν ίχνη από ασπράδια. Παίρνουμε το μίγμα και το βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και σχεδιάζουμε στρογγυλά σχήματα διαμέτρου 2,5 εκ. περίπου.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 βαθμούς για 7 λεπτά, γυρίζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 7 λεπτά και μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη γέμιση: Βάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα στην σοκολάτα, αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το βούτυρο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ. Παίρνουμε ένα ζευγάρι μακαρόν και το γεμίζουμε με το γκανάς (ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός καρυδιού) και φτιάχνουμε σοκολατένια «σάντουιτς». Αφήνουμε τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο.
Aπό το Βασίλη Τζίμα
Originally posted 2016-04-04 10:00:30.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό