Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά μία Ιταλίδα καλόγρια, η οποία υποστήριζε πως είχε μπει μέσα της ο διάβολος. Η καλόγρια εο 1676 έγραψε μία επιστολή, ενώ ήταν σατανισμένη. Πριν από λίγο καιρό, μια ομάδα ερευνητών κατάφερε να την αποκρυπτογραφήσει.
Η μοναχή Maria Crocifissa della Concezione έγραψε την σατανική επιστολή στο μοναστήρι της Palma di Montechiaro στις 11 Αυγούστου 1676. Η ίδια έλεγε ότι ο Σατανάς προσπάθησε να την πάρει με το μέρος του και να διαδώσει μηνύματά του.
Στο χειρόγραφο της καλόγριας περιλαμβάνεται μια σειρά από σύμβολα και γλωσσικοί κώδικες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών, των Κυριλλικών, των Αραβικών και των Ρουνικών.
Από τότε, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να καταλάβουν τι γράφει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κανείς δεν κατάφερε να «σπάσει»τους κώδικες της επιστολής και να τη διαβάσει.
Πρόσφατα, μια ομάδα από το Κέντρο Επιστήμης Ludum στη Σικελία ανακάλυψε ένα πρόγραμμα με αλγόριθμους στο «σκοτεινό διαδίκτυο», με τη βοήθεια του οποίου φαίνεται πως αποκρυπτογράφησε το «απαγορευμένο» κείμενο.
Τα συμπεράσματα της αποκρυπτογράφησης
«Συγχρονίσαμε το πρόγραμμα με τις γλώσσες των αρχαίων ελληνικών, αραβικών, λατινικών και Ρούνων και διαπιστώσαμε ότι όντως το περιεχόμενο της επιστολής είναι σατανικό» ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου, Daniele Abate,
Η αποκρυπτογράφηση της επιστολής ενέτεινε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν ότι η Ιταλίδα μοναχή είχε άριστες γλωσσικές γνώσεις (οι οποίες της επέτρεψαν να εφεύρει τον κώδικα) και πιθανώς έπασχε από σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή, κάτι που την έκανε να πιστεύει ότι ερχόταν σε επικοινωνία με τον διάβολο.
Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Σύμφωνα με ενδείξεις αυτά επαναλαμβάνονται, σκόπιμα ή ασυνείδητα.
Η επιστολή φέρεται να περιέχει ασυναρτησίες που ενθαρρύνουν τους Χριστιανούς για να σταματήσουν να πιστεύουν στον Θεό.
«Η θεωρία μου ήταν ότι η επιστολή περιέχει ένα ακριβές αλφάβητο που εφηύρε η καλόγρια, με μεγάλη προσοχή σύμβολα που ήδη γνώριζε. Κάθε σύμβολο είναι καλά μελετημένο και δομημένο. Υπάρχουν κάποια που επαναλαμβάνονται, ίσως σκόπιμα ή ίσως ασυνείδητα» σημείωσε ο Abete.
seleo.gr-Diethni