Κλασικό λαδερό φαγητό που ετοιμάζετε πολύ εύκολα και ειναι και πολύ νόστιμο !!!
Υλικά
1 πακέτο αρακά κατεψυγμένο ποσότητα ανάλογα τις μερίδες ,εδώ έβαλα 500 γραμμάρια.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κύβο κνορ ότι γεύση θέλετε
3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά κομμένες στην μέση
2 με 3 καρότα κομμένα σε λωρίδες και μετά κόβουμε σε κυβάκια μικρά
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη στην μύτη του κουταλιοά
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτας
1 φρέσκια πολύ ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη .
Τι κάνουμε
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τον αρακά μαζί κατεψυγμένο όπως είναι.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια ίσα να μαλακώσουν λίγο περίπου 5 λεπτά.
Προσθετουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ξανά στην μέση κομμένες μην είναι μεγάλες πολύ εκτός αν έχουμε μικρές,προσθέτουμε και το καρότο κομμένο πολύ μικρά κυβάκια επίσης προσθέτουμε και την φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα.
Ανακατεύουμε γαι άλλα λίγα λεπτά .
Προσθέτουμε αλάτι λίγο,πιπέρι,κύβο,ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού νερό.
Προσθέτουμε άλλο ένα μισό ποτήρι νερό ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε περίπου για 30 λεπτά να μαγειρευτεί καλά ο αρακάς μην μας βγεί σκληρός.
Μόλις τσιμπήσετε με ένα πιρούνι της πατάτες και είναι σχεδόν έτοιμες δυναμώνουμε την φωτιά για να μελώσει η σάλτσα του .
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags:
μύτη,
φωτιά