Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 700 γρ ζάχαρη
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
2. Την επομένη βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το γλυκό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να δέσει.
3. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει πια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε επίσης καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα.
5. Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6. Όταν κρυώσουν τα βάζα, αποθηκεύουμε σε ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδα το συντηρούμε στο ψυγείο.
Σημείωση: Να θυμάστε όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη , καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της με αποτέλεσμα να σκουρύνει κ η μαρμελάδα. Υπολογίστε γύρω στα 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά για μαρμελάδα με υπέροχο φραουλένιο χρώμα και άρωμα.
Originally posted 2017-04-03 15:20:54.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό