Ατζέμ πιλάφι (Νηστίσιμο) !!!

Ατζέμ πιλάφι (Νηστίσιμο) Συνταγή από παλιά !!!

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ρύζι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3-4 φλιτζάνια νερό
3-4 κουλούρες φιδέ
1 φλιντζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Κανέλα και ζάχαρη για το
σερβίρισμα
1)Βράζουμε το ρύζι και στο μέσον του βρασμού ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και το αποσύρουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμο (αν έχει νερά τά στραγγίζουμε)
2)Σε ένα τηγάνι καίμε το ελαιόλαδο και καβουρδιζουμε το φιδέ,αφού τον σπάσουμε, μέχρι να ροδισει και να γίνει τραγανός
3) Προσθέτουμε τον φιδέ με το λάδι στο ρύζι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ομοιογενές μίγμα
4) Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, σκεπάζουμε και με ένα καπάκι και αφήνουμε να σταθεί για 1-2 ώρες να τραβήξει τα υγρά
5) Σερβίρεται ζεστό ή κρύο πασπαλισμενο με λίγη ζάχαρη (αν μας φανεί αγλυκο) και μπόλικη κανέλα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: