Είναι το αγαπημένο σπυρωτό πιλάφι που μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.
Υλικά
- 1/4 φλυτζάνι τσαγιού Σπορέλαιο (ή βούτυρο)
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνι τσαγιού Ρύζι κίτρινο
- 5 φλυτζάνι τσαγιού Νερό
- 2 Κύβους κότας (ή ζωμό από κοτόπουλο)
- 5 Φωλιές φιδέ
- 2 κ.γ. Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το φιδέ μέχρι να ροδίσει αρκετά. Προσθέτουμε το νερό το αλάτι τους κύβους και το Ελαιόλαδο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, χωρίς να ανακατεύουμε, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
Συνοδεύετε τέλια με κρέας, κοτόπουλο και λαχανικά.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό