Υγιεινό φαγάκι ,ελαφρύ και πολύ νόστιμο,που ετοιμάζεται εύκολα !!!
Υλικά
2 τεμάχια μπακαλιάρο κατεψυγμένο [γίνετε η ίδια συνταγή και με φρέσκο]
4 καρότα κομμένα
1 ντομάτα στα κομμένη στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα 4,η ολόκληρο
4 πατάτες κομμένες στα 4 η εάν είναι μικρές ολόκληρες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια
6 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον μπακαλιάρο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά μαζί με 4 ποτήρια νερό και βράζουμε για 15 λεπτά/
Προσθέτουμε το ψάρι και εάν δεν το σκεπάζει το ζουμί προσθέτουμε λίγο νερό ,μαζί ρίχνουμε και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 30 λεπτά προσέχοντας να μείνει λίγο από το πεντανόστιμο ζουμάκι.Λίγο πρίν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το λάδι να πάρει λίγες βράσεις.
Σερβίρουμε ολόκληρο το ψάρι με λαχανικά γύρω γύρω και λίγο ζουμάκι,αν θέλουμε παιρνάμε από το πρες πουρέ λίγα από τα λαχανικά και τα ρίχνουμαι από πάνω από το ψάρι. Το σερβίρω καθαρισμένο σε πιατέλα με τα λαχανικά γύρω γύρω .Συνοδεύετε ωραία και με μαγιονέζα .Πολύ πολύ νόστιμο !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags:
μάτια,
φωτιά