Υλικά
- 1 πακέτο φύλο κρούστας Βηρυτού
- 1 βούτυρο αγελαδινό
- 2,5 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη
- 2,5 φλυντζανια τσαγιού νερό
- 2 φλυτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουβερτούρες
- λεμονί
- ινδοκάρυδο
- γαρίφαλο
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ/ με 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη, λίγο γαρύφαλλο. Ανοίγουμε τα φύλλα παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα τα αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και τα διπλώνουμε φτιάχνοντας μια μακρόστενη λωρίδα!
Βουτυρωνουμε ξανά , βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κάτω άκρο και τυλίγουμε σε τρίγωνο σχήμα!Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί τα αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο και τα ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Σιρόπι
Βράζουμε 2,5 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και λίγο λεμόνι μόλις δέσει είναι έτοιμο!Σιροπιάζουμε τα μπακλαβαδάκια κρύα με χλιαρό σιρόπι!
Τα αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσουν!
Σοκολάτα
Λιώνουμε της κουβερτούρες σε μπεν Μαρί και τα βουτάμε μέσα και λίγο στην γωνία στο ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ!
Τα τοποθετούμε σε σχάρα να παγώσουν!!!!!!
Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό