Μπατόν σαλέ με σουσάμι… αφράτο τραγανό φανταστικό κολατσιό… μη σας πω… για όλες τις ώρες.
Πάντως όσοι φάγανε τα ευχαριστήθηκαν!!!
Υλικά:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- Αλεύρι φαρίνα κόκκινη 600-650 γρ.
Για το πασπάλισμα:
- 1 κουταλιά πετιμέζι ή μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 500 γρ. σουσάμι ψημένο
Εκτέλεση:
Ψήνουμε το σουσάμι στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά προσέχουμε μη το κάψουμε (ανάλογα το φούρνο).
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και προσθέτοντας το αλεύρι κάνουμε μία μαλακιά ζύμη να μην κολλάει στα χέρια θέλουμε αλεύρι λίγο πάνω από μισό κιλό.
Διαλύουμε το πετιμέζι αν δεν έχουμε …το μέλι στο νερό .
Κάνουμε κορδονάκια και τα βουτάμε στο πετιμέζι και μετά τα κυλάμε στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε 30-35 λεπτά να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί γιατί ζεστά τρίβονται
Καλή όρεξη!!!
Originally posted 2016-10-25 10:27:21.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό