Μπιφτέκια αφρόοοος ..τα ωραιότερα !!!!

 

Από τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια που θα έχετε φάει !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο 

500 γραμ κιμά χοιρινό 

1 κρεμμύδι 

1 σκελίδα σκόρδο

1σκόρδο 

Λίγο ελαιόλαδο

1 πιπεριά κόκκινη 

Μισή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια 

 3 κουτ σούπας βρώμη ή λίγο ψωμί ή φρυγανιά εγώ βάζω βρώμη

Αλάτι πιπέρι πάπρικα 

προαιρετικά μαιντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο 

.

.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε σε μπολ τον ανάμεικτο κιμά.

Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι κομμένο το σκόρδο και την πιπεριά και αλέθουμε .

Προσθέτουμε την ντομάτα το αυγό την βρώμη αλάτι πιπέρι πάπρικα κ λίγο λάδι τα αλέθουμε ξανά και αδειάζουμε το μείγμα στο κιμά .

Κάνουμε πάρα πολύ καλό ζύμωμα .

Ανακατεύουμε πολύ καλά βάζουμε λαδάκι επάλειψη στο ταψάκι και τα πλάθουμε φουσκωτά όσο είναι η χούφτα μας μέγεθος .

Τα τοποθετούμε στο ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι από πάνω ή τα ψεκάζουμε με λίγο λάδι.

Ο φούρνος προθερμασμένος στους 250 βαθμούς .

 Οταν θα τα ψήνουμε θα τα αφήσουμε να αρπάξουν χρώμα από πάνω κ θα τα γυρίσουμε οταν έχουν ψηθεί κανονικά .

.

 .

.

Μετά τα γυρνάμε κ τα ψήνουμε άλλα 3 λεπτά να πάρουν χρώμα μόνο διότι είναι ήδη ψημένα .

Παίζει πολύ ρόλο το ψήσιμο.

Αν θέλετε να βάλετε δυόσμο ή μαιντανό θα τα βάλετε όταν ζυμώμετε ψιλοκομμένα . 

Φτιάξτε τα κ θα με θυμηθείτε αφρός ζουμερά γευστικά !!!!

Συνόδευσα με πατάτες τηγανιτές κ ανάμεικτη σαλάτα λάχανο .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: