Ιδανικά για πρωινό και τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας
Υλικά (50 μπισκότα)
- 1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- Χυμός από δύο πορτοκάλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 1 μπολ ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω (2 σκάλα). Στον κάδο του μίξερ σε μεσαία σκάλα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου ένα τέταρτο.
- Προσθέτουμε το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Βάζουμε το μπέικιν και το αλεύρι σιγά-σιγά ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε μπισκότα στο σχήμα που μας αρέσει.
- Για να πλάσετε τα μπισκότα θα πάρετε ένα κουταλάκι του γλυκού και θα κάνετε μπαλάκια ζύμης μεγέθους όσο ένα «κεφτεδάκι», ώστε να βγουν ομοιόμορφα. Η συνταγή βγάζει 50 μπισκότα.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε το μπολ με τη ζάχαρη και βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα.
- Τοποθετούμε όλα τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για περίπου 12 — 15 λεπτά.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή: newsbeast.gr
Originally posted 2016-05-09 11:21:27.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό