Υλικά
- 500 γρ. Τυρί κρέμα
- 500 γρ. Καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 2 πακ. πτι μπερ σοκολάτας
- Λίγο σοκολατούχο γάλα
- 400 γρ. κουβερτούρα κλασσική ή γάλακτος
- 250 ml γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την καραμελα μέχρι να ομογενοποιηθουν και να έχουμε μια λεία κρέμα… παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα τα βουτάμε στο σοκολατουχο γάλα και τα στρώνουμε με την σειρά σ’ένα πυρεξ, Ρίχνουμε λίγη κρέμα και επαναλαμβάνουμε για άλλες 2 φορές την διαδικασία… τελειώνουμε με κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο…
Βάζουμε το γάλα σ’ένα κατσαρολάκι και το ζεσταινουμε, Ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατευουμε καλά να λιώσει… το μείγμα μας θα είναι λίγο αραιό στην αρχή αλλά θα αρχίσει να σφίγγει και κυρίως στο ψυγείο…. Μόλις κρυώσει την Ρίχνουμε πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να το σερβίρουμε…
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό