Η πιο νόστιμη και απολαυστική μπουγάτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
- 270 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά και 2 κρόκοι
- 400 γρ. γάλα φρέσκο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλια
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο
- μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί (30 Χ 35 εκ.) με ένα πινέλο.
- Απλώνουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο στη βάση του ταψιού.
- Τα υπόλοιπα τα βουτυρώνουμε, τα κάνουμε σαν «πατσαβούρι» και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεον).. Προσέχουμε να μη τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
- Αν μείνει βούτυρο το ρίχνουμε από πάνω.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας. Καλό είναι να κοιτάξουμε να έχει χρώμα και από κάτω (αυτό θα το πετύχουμε αν το ταψί είναι ψηλά και όχι χαμηλά στο φούρνο)
- Καθώς ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα μας, σε μία κανάτα για να μπορέσουμε να το ρίξουμε πιο εύκολα στο ταψί μας.
- Όταν ψηθούν τα φύλλα βγάζουμε από το φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στα φύλλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
- Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
- Πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα.
Τips* Διατηρείται τυλιγμένη καλά με μεμβράνη εντός ψυγείου για 1-2 μέρες
Πηγή:akispetretzikis.com
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό