Γλυκός και σοκολατένιος πειρασμός
Υλικά (2-4 άτομα)
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κακάο
- 250 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 σφηνάκι εσπρέσο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 συσκευασία μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
- 1 βανίλια σκόνη
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 125 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- λίγο βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί)
- λίγο αλεύρι (για να πασπαλίσουμε το ταψί)
- ½ φλιτζάνι νερό
Για την επικάλυψη
- 200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κακάο με μισό φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια, το λάδι και τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους.
- Συμπληρώνουμε στα υλικά τη μαύρη ζάχαρη, το αλεύρι, τα μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε ξανά.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι, στους 160 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, θα αφήσουμε τα μπράουνις να κρυώσουν για λίγη ώρα.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και ραντίζουμε τα μπράουνις.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό