Υλικά
1 φραντζόλα σταρένια στυλ μπαγκέτας
10 φέτες του τοστ τυρί γκούντα
5 κομμάτια μικρά φιλέτο κοτόπουλο μακρόστενα κομμένα
αλουμινόχαρτο
Για από πάνω
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές λάδι
8 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σούπας γεμάτο σκόνη σκόρδο
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο π.χ,πεκορίνο
Τι κάνουμε
Παίρνουμε την φραντζόλα και την κόβουμε σε 5 κομμάτια ισομεγέθη .
Με την βοήθεια του μαχαιριού αφαιρούμε την ψίχα από την μέση.
Σε 3 μπολάκια βάζουμε αλεύρι φρυγανιά τριμμένη και χτυπημένο 1 αυγό .
Παίρνουμε τα κομματάκια φιλέτο τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι μετά στο αυγό και τέλος φρυγανιά.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία τα τηγανίζουμε γυρνώντας κι από τις δυο πλευρές να ψηθούν και να ροδίσουν .
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Βάζουμε διπλές τις φέτες τυρί όπως βλέπετε στην φωτογραφία τοποθετούμε στην μέση το κοτόπουλο τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε μέσα στην τρύπα του ψωμιού . Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα κομμάτια ψωμιού.
Μόλις τα γεμίσουμε όλα κόβουμε κάθε κομμάτι ψωμιού στα 3
Στρώνουμε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τα τοποθετούμε σαν φραντζόλα στην μέση ενωμένα και ετοιμάζουμε το υλικό που θα το περάσουμε από πάνω .
Σε μπολάκι βάζουμε λιωμένο το βούτυρο το λάδι την σκόνη σκόρδου το τυρί τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά.
Το απλώνουμε με ένα κουτάλι επάνω σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού
Το τυλίγουμε καλά με το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά στους 170 βαθμούς .
Το ξετυλίγομαι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε !!!
Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
syntages
Tags:
μάτια,
σκόνη,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ