Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο bownie με καρύδια, γαρνιρισμένο με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας. Ένα υπέροχο brownie το οποίο σίγουρα θα λατρέψετε.
Υλικά
- Για το Brownies:
- 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 40 γρ. κακάο σκόνη
- 200 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 300 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. καρύδια, χοντροθρυμματισμένα
- Για γαρνίρισμα:
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
- 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη
- σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30Χ40 εκ. και τη στρώνετε με ένα λαδόκολλα.
- Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 3 λ. να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα 100 γρ. καρύδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει.
- Για το γαρνίρισμα:Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Με ένα κορνέ γαρνίρετε το brownie με τη σαντιγί και το περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας και [προαιρετικά] καραμέλας. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 50 γρ. χοντροκομένα καρύδια και σερβίρετε. Συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια και extra σαντιγί και απογειώστε τη γεύση σας.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό