Ένας πειρασμός λίγο διαφορετικός από τους άλλους, απόλυτα καραμελένιος
Υλικά (4-6 άτομα)
Για το cheesecake
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- 5 πακετάκια των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 4 αυγά
- 1,5 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
- 150 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι και 3 κουταλιές της σούπας (χωριστά) ζάχαρη
Για την επικάλυψη καραμέλας
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 180 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια γλυκόζη
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
Εκτέλεση
Για το cheesecake
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στο πρόγραμμά με αντιστάσεις πάνω και κάτω. Βάζετε μια σχάρα στη μέση του φούρνου.
- Αναμιγνύετε τα μπισκότα με την κουβερτούρα, τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το βούτυρο, και πιέζετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
- Ψήνετε για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνετε τα αυγά ένα – ένα, χτυπώντας συνεχώς σε χαμηλή ταχύτητα να αναμιχθούν όλα τα υλικά καλά.
- Περιχύνετε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε με την καραμέλα.
Για την επικάλυψη καραμέλας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα. Αφήνουμε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Όταν η θερμοκρασία πέσει, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα, περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα και σερβίρουμε.
Πηγή:newsbeast.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό