Τα αγαπημένα μπισκότα Oreo γίνονται η ιδανική βάση σε συνδυασμό με το φουντούκι γι’ αυτό το cheesecake, η κρέμα αφράτη αλλά η λαχταριστή βουτυράτη, σάλτσα καραμέλας κάνει την διαφορά απόλυτα, δίνοντας έναν πεντανόστιμο γευστικό συνδυασμό!
Μην σας φαίνεται πολύπλοκη η διαδικασία της συνταγής, ουσιαστικά είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό!
Αν σας αρέσει το cheesecake ένα είναι σίγουρο, πως το συγκεκριμένο θα το ερωτευτείτε!
Υλικά
- Για την Βάση
- 100 gr. μπισκότα oreo
- 100 gr. φουντούκια
- 80 gr. βούτυρο
- Για την Cheese Cream
- 600 gr. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 130 gr. άχνη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για την Σάλτσα Καραμέλας
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 250 gr. καστανή ζάχαρη
- 80 ml. νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- 50 gr. βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Η βάση
Ξεχωρίζουμε τα μπισκότα από την γέμισή τους, την γέμιση θα την κρατάμε στην άκρη για την κρέμα. - Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο multi.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο. - Απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 cm.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - Η cheese cream
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την γέμιση από τα μπισκότα και την άχνη για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. - Το cheesecake
Ρίχνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε, πάνω από την βάση.
Στρώνουμε με σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C Κελσίου, για 25′ λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, εκτός ψυγείου. - Η επικάλυψη καραμέλας
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι να βράσουν.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει καραμέλα.
Προσέχουμε να μην μας καεί η καραμέλα, γιατί θα πικρίσει.
Μόλις πάρει ωραίο σκούρο καραμελέ χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά. - Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα, να πάψει να κοχλάζει η καραμέλα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε αφήσει τουλάχιστον 30′ λεπτά εκτός ψυγείου.
- Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ξανά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πάρει ρευστή μορφή η σάλτσα και να δέσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά. - Περιχύνουμε το cheesecake με την καραμέλα, την οποία αφήνουμε 5′ λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Originally posted 2017-05-19 13:00:18.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό