Cheesecake σοκολάτας


Αφιερωμένο στους λάτρεις της σοκολάτας!!!

Υλικά:

Βάση:

  • 1 κουτί μπισκότα digestive 400 γρ.
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα

Κρέμα:

  • 750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε στο ταψί.

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη μερέντα. Όταν λιώσει και αυτή προσθέτουμε το μείγμα στο μπισκότο ώστε να ποτίσει παντού και κατόπιν πατάμε τα γίνει μία λεία επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί!

Βάζουμε τη κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί και την προσθέτουμε πάνω από το cheesecake μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες και έτοιμο!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: