Υλικά
- 500 γρ. τρίμματα από κέικ (τα δικά μου ήταν από muffins λεμόνι)
- 1/4 φλ. σιρόπι από κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα
Για τη κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ αλεύρι
- 2 κ.σ νισεστέ
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
Για την επικάλυψη
- 4 κομμάτια ροδάκινο από κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα
- 1 1/2 φλ. χυμός ροδάκινου
- 4 κ.σ νισεστέ
- 3 κ.σ ζάχαρη (προαιρετικά)
Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τα τρίμματα από το κέικ και να πατάμε με το χέρι ισομερώς για να σχηματίσουμε μία βάση. Ραντίζουμε με το σιρόπι από τη κομπόστα.
Για τη κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Απλώνουμε πάνω από το κέιν και ισιώνουμε με μία μαρίζ την επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα και τα αλέθουμε. Διαλύουμε το νισεστέ στο σιρόπι, πολύ καλά να μην έχει κόμπους. Σε μία μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά για την επικάλυψη και τα ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε πάνω από τη κρέμα.
Περιμένουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τουλάχιστον 4 – 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό