Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι μαρτυρίες των νοσηλευτών του «Ντιεγκίτο», την ώρα που ο δικηγόρος του ζητάει έρευνα καταγγέλλοντας ιατρική αμέλεια.
Όλος ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί με τον θάνατο του «θεού» του ποδοσφαίρου, ωστόσο οι καταγγελίες του Ματίας Μόρλα, δικηγόρου και στενού φίλου του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ανοίξει θέμα σχετικά με τη στιγμή όπου ο «Ντιεγκίτο» έφυγε από τη ζωή.
Ο Μόρλα είχε κάνει λόγο για «εγκληματική ηλιθιότητα», λόγω της καθυστέρησης του ασθενοφόρου, ενώ είχε αφήσει αιχμές και για τους νοσηλευτές που φρόντιζαν τον Μαραντόνα.
Ο θάνατος του Μαραντόνα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, τοποθετείται στις 12 το πρωί της Τετάρτης, με τον Τζόνι Εσπόσιτο (σ.σ. ανιψιό του Μαραντόνα) να δηλώνει πως είδε για τελευταία φορά τον θείο του τις Τρίτη το βράδυ, περίπου στις 11.
Δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο Ρικάρντο, ο νοσηλευτής που φρόντιζε τον Μαραντόνα έως τις 6:30 π.μ. της Τετάρτης, ανέφερε πως ο Ντιέγκο ζούσε, κάτι που ανέφερε σε δηλώσεις της στην Clarion και η νοσηλεύτρια που έπιασε βάρδια το πρωινό της ίδιας ημέρας.
Η Gisela, η νοσηλεύτρια που θα πρόσεχε τον Μαραντόνα έως τις 12, τόνισε ότι στο σπίτι εκτός από την ίδια και τον ανιψιό του «Ντιεγκίτο», βρισκόταν ένας ακόμη υπάλληλος και ένας μάγειρας, ενώ στις 11:30 έφτασε και ο ψυχολόγος του Αργεντινού θρύλου.
Οι προσπάθειες να ξυπνήσουν τον Μαραντόνα ήταν άκαρπες, όπως δήλωσε η νοσηλεύτρια, και στη συνέχεια κλήθηκε το ασθενοφόρο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.
Causa judicial por muerte de Diego Maradona. La primera ambulancia llegó al country a las 12.28. Fue llamada 11 minutos antes (12.17)
por el asistente de Diego. Un minuto antes, es decir, 12.16, su médico Luque había llamado al sistema de emergencias 911, informaron los fiscales. pic.twitter.com/6DU7xykxyl— Mauro Szeta (@mauroszeta) November 27, 2020
Σε εξέλιξη η έρευνα
Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς η αστυνομία θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει όλες τις εκδοχές, δεδομένων των διαφορών που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες.
Εκτός από τον έλεγχο των καμερών στην περιοχή, η επιστημονική αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για την ανάλυση των δειγμάτων αίματος και ούρων του αποθανόντος, αναζητώντας υπολείμματα οποιασδήποτε τοξικής ουσίας.
(?)
Πηγή: diethnh