Δίχρωμο ραβανί !!!


Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια αλεύρι


  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψηλό
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 8 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα γάλακτος

Σιρόπι

4 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Ρίχνω στο μπολ του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη τα χτυπάτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα στην συνέχεια προσθέτω σιγά σιγά το γάλα το σιμιγδάλι και το αλεύρι ανακατεύω και προσθέτω και την βανίλια.

 Χωρίζω το μίγμα στην μέση στο μισό ρίχνω την κουβερτούρα, που πρώτα την έχω λιώσει.

Ρίχνω το μίγα στο ταψί μου και το στρώνω καλά και από πάνω ρίχνω το άσπρο μίγμα.

Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνω το γλυκο μας για 1ωρα στους 150 με 160 βαθμούς,

Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σιροποιάζω κρύο το γλυκο, ζεστό το σιρόπι

Katerina Kostanasiou-Tatsi


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: