Τα πιο εύκολα πολύ αφράτα νόστιμα Ντονατσακια! ❤️.
Υλικά:
300 ml γάλα φρέσκο ,
1 κ.σ.ζαχαρη,
30 γρ νωπή μαγιά,
1 αυγό,
1 κρόκο,
70 γρ βούτυρο,
μια πρέζα αλάτι,
750 γρ αλεύρι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ τα 100 ml γάλα ζεστό !
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα ζεστό,τα αυγά και ανακατεύουμε!
Προσθέτουμε το βούτυρο και σιγα-σιγα το αλεύρι και το αλάτι!
Ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα!
Συνεχίζουμε αλευρωνουμε τον πάγκο βάζουμε την ζύμη πάνω την ζυμώνουμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα φύλλο 1 εκ πάχους κόβουμε δισκάκια τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
(?)
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com