Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι της ρακής* γάλα (σφηνάκι)
- 1 ποτήρι της ρακής* λάδι (σφηνάκι)
- 1 κσ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι
- 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
- 2 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 600 με 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρίσεις
*Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή άλλα ούτε πιο μαλακή, να μην κολλάει στα χεριά)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά ή πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειτε να μου κολλήσουν πότε
Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 και πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα….έκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.!!
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Gogo Samiou
Originally posted 2017-12-09 09:29:18.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό