DONUTS — ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ! Πολύ ωραία συνταγή.
Υλκά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι της ρακής γάλα (σφηνάκι)
- 1 ποτήρι της ρακής λάδι (σφηνάκι)
- 1 κσ ζάχαρη
- 1 κγ αλάτι
- 1 βανίλια ( εγώ βάζω 2 επειδή λατρεύω την βανίλια)
- 1 αυγό ( εγώ βάζω 2 επειδή γίνονται αφρός)
- 1 φακελάκι μαγιά..
- αλεύρι όσο πάρει….600 με 700 γρ…για όλες τις χρήσεις…εγώ έχω βάλει φαρίνα
*Το ποτηράκι της ρακής μπορεί να μετρηθεί ως 20 γρ!!
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού (όχι πιο σκληρή άλλα ούτε πιο μαλακή (να μην κολλάει στα χεριά)
Για να μην περιμένω πολύ ώρα, ανάβω το φούρνο μου στους 50 βαθμούς και αφήνω τη ζύμη μου σκεπασμένη με μια μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Ζυμώνω τη ζύμη μου να ξεφουσκώσει και κάνω κουλουράκια ( επιλέγουμε εμείς πόσο μικρά ή πόσο μεγάλα τα θέλουμε)
Σε ένα ταψί βάζουμε μια λαδόκολλα και πάνω στη λαδόκολλα πασπαλίζω λίγο αλεύρι, έτσι δεν πρόκειται να μου κολλήσουν ποτέ
Τα βάζω πάλι στο φούρνο στους 50 βαθμούς πάλι και τα αφήνω για άλλα 10-15 λεπτά. Εγώ έκανα τα μισά σκέτα κουλούρια και τα άλλα μισά τα γέμισα με μερέντα (έκανα τη ζύμη μου μια μπαλίτσα και στη μέση έβαλα μερέντα….έκλεισα τη μπαλίτσα μου καλά και στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα έκανα την ίδια διαδικασία.!!
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα πασπαλίζουμε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Maria Tsirmpa
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό