Δροσερή και ανάλαφρη κρέμα με μπισκότα στο… ποτήρι



Υλικά συνταγής

  • 1 κρέμα Άνθος Αραβοσίτου στιγμής
  • ανάλογο γάλα για τη κρέμα σύμφωνα με τη συσκευασία
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά σε σαντιγί  [*]
  • 300 γρ. μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
  • 60 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
  • 2-3 κ.σ. σκόνη σοκολάτας [π.χ. Nesquik]
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • Για γαρνίρισμα:
  • 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη [**]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε δύο διαφορετικά μπολ ετοιμάζετε τη κρέμα στιγμής και τη σαντιγί αντίστοιχα και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
  2. Εν τω μεταξύ, θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα και τα καρύδια, σε αρκετά μικρά κομματάκια αλλά όχι σε σκόνη. Τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη κανέλα και τη σκόνη σοκολάτας [Nesquick] και ανακατεύετε. Κρατάτε χωριστά 5 κ.σ.για γαρνίρισμα και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  3. Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  4. Βάζετε στο μπολ με τη κρέμα στιγμής τα 3/4 της σαντιγί και το μισό μείγμα μπισκότων και ανακατεύετε με κυκλικές, απαλές κινήσεις από από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Για τη συναρμολόγηση: Παίρνετε ποτήρια ή μπολ μεγέθους αρεσκείας σας και πασπαλίζετε τη βάση με λίγο μείγμα τρίμμα μπισκότων, προσθέτετε από πάνω το μείγμα κρέμας-σαντιγί και συνεχίζετε άλλη μια φορά με στρώση τρίμμα από το μείγμα μπισκότων και κρέμας-σαντιγί. Θα αφήσετε αρκετό περιθώριο στο ποτήρι ή μπολ για να τα γαρνίρετε πριν σερβίρετε με σαντιγί.
  6. Περιχύνετε όλα τα έτοιμα ποτήρια ή μπολ με λίγη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώνουν.
  7. Για γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει η σοκολάτα με ένα κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής  γαρνίρετε με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με μια “πρέζα” από τις 5 κ.σ. μείγμα από το τρίμμα μπισκότων που έχετε κρατήσει. Σερβίρετε το γλυκό κρύο και απολαύστε το.

[*] Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, προσθέστε 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη στη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα σε σαντιγί.

[**] Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα με σιρόπι σοκολάτας.



Originally posted 2016-06-12 10:00:08.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: