Υλικά συνταγής
- 1 κρέμα Άνθος Αραβοσίτου στιγμής
- ανάλογο γάλα για τη κρέμα σύμφωνα με τη συσκευασία
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % λιπαρά σε σαντιγί [*]
- 300 γρ. μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
- 60 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
- 2-3 κ.σ. σκόνη σοκολάτας [π.χ. Nesquik]
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- Για γαρνίρισμα:
- 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη [**]
Εκτέλεση συνταγής
- Σε δύο διαφορετικά μπολ ετοιμάζετε τη κρέμα στιγμής και τη σαντιγί αντίστοιχα και τα βάζετε στο ψυγείο για 10 λ.
- Εν τω μεταξύ, θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα και τα καρύδια, σε αρκετά μικρά κομματάκια αλλά όχι σε σκόνη. Τα βάζετε σε μπολ, προσθέτετε τη κανέλα και τη σκόνη σοκολάτας [Nesquick] και ανακατεύετε. Κρατάτε χωριστά 5 κ.σ.για γαρνίρισμα και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
- Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Βάζετε στο μπολ με τη κρέμα στιγμής τα 3/4 της σαντιγί και το μισό μείγμα μπισκότων και ανακατεύετε με κυκλικές, απαλές κινήσεις από από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Για τη συναρμολόγηση: Παίρνετε ποτήρια ή μπολ μεγέθους αρεσκείας σας και πασπαλίζετε τη βάση με λίγο μείγμα τρίμμα μπισκότων, προσθέτετε από πάνω το μείγμα κρέμας-σαντιγί και συνεχίζετε άλλη μια φορά με στρώση τρίμμα από το μείγμα μπισκότων και κρέμας-σαντιγί. Θα αφήσετε αρκετό περιθώριο στο ποτήρι ή μπολ για να τα γαρνίρετε πριν σερβίρετε με σαντιγί.
- Περιχύνετε όλα τα έτοιμα ποτήρια ή μπολ με λίγη λιωμένη σοκολάτα και τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώνουν.
- Για γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει η σοκολάτα με ένα κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρετε με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με μια “πρέζα” από τις 5 κ.σ. μείγμα από το τρίμμα μπισκότων που έχετε κρατήσει. Σερβίρετε το γλυκό κρύο και απολαύστε το.
[*] Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, προσθέστε 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη στη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τα σε σαντιγί.
[**] Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα με σιρόπι σοκολάτας.
Originally posted 2016-06-12 10:00:08.
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό