Δροσερό γλυκό ψυγείου “Χώμα” με 3 υλικά σε 3 κινήσεις


Μια συνταγή για ένα δροσερό, απλό, πανεύκολο, και το σημαντικότερο νόστιμο γλυκό ψυγείου !!!

Υλικά

  • 1 πακέτο πατισερί κρέμα ζαχαροπλαστικής εμπορίου ή φτιάξτε τη δική σας *
  • 1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια
  • μπισκότα γεμιστά με άσπρη κρέμα [όρεο]


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ή φτάχνουμε τη δική μας, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε το μείγμα μας με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν τα υλικά.
  2. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ [προτιμήστε σε σχήμα κώνου] βάζουμε σε στρώσεις ξεκινώντας από τα μπισκότα, μετά τη κρέμα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν τα υλικάς, φροντίζοντας να τελειώσουμε με τη στρώση μπισκότου. Διακοσμούμε [προαιρετικά] με τρίμμα λευκής σοκολάτας και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει.
 *Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά 

  • 500 ml γάλα [*]
  • 5 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοφτές κ.σ. βούτυρο κρύο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας

Εκτέλεση 

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ κοσκινισμένα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
  4. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα και πάρει 1-2 βράσεις. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Μέχρι να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα τη καλύπτετε σκεπάζοντάς τη με πλαστική μεμβράνη η οποία να ακουμπά πάνω στην επιφάνειά της, για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της και την αφήνετε μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε την “αφρατεύετε” χτυπώντας τη ελαφρώς με σύρμα.

[*] Προαιρετικά, για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 250 ml γάλακτος με αντίστοιχα 250 ml κρέμας γάλακτος light.

Συνταγή: Ειρήνη Αλεξανδράκη


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: