Οι ανασφαλείς άντρες συνηθίζουν να απαιτούν από τις συντρόφους τους να ξεκόψουν από το περιβάλλον τους και να αφοσιωθούν αποκλειστικά σε αυτούς. Θεωρούν ότι κάθε παράγοντας που βρίσκεται έξω από τη σχέση τη είναι εχθρός.. Ζηλεύουν ενδεχομένως την αγάπη, την προσοχή και το χρόνο που θα αφιερώσεις στους φίλους σου. Να θυμάσαι, όμως, κατά ότι μια τέτοια σχέση δεν είναι υγιής.
Για να είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι θα πρέπει να διαθέτουμε το χρόνο μας με αρμονία και σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Μπορεί στο πρώτο διάστημα της σχέσης να δικαιολογείται η απαίτηση του συντρόφου σου να είναι συνεχώς μαζί σου, αλλά μετά τους δύο-τρεις μήνες το λογικό είναι να ενώσετε τις παρέες σας, να κάνετε κοινές εξόδους, να έχει ο καθένας το χρόνο του για τους δικούς του ανθρώπους.
Τι να κάνεις:
Δεν πρέπει να παρασυρθείς και υπό το καθεστώς συναισθηματικού εκβιασμού να υποχωρήσεις στις απαιτήσεις του.
Εξήγησέ του ότι η σχέση σας δεν κινδυνεύει από τους φίλους σου, ότι τα συναισθήματα που τρέφεις γι’ αυτούς είναι διαφορετικά από όσα δένουν εσάς τους δύο.
Απόφυγε να του μεταφέρεις μη κολακευτικά σχόλια των φίλων σου που τον αφορούν, γιατί έτσι οξύνεις την αντιπαράθεση.
Επιχείρησε να βρεις κοινά ενδιαφέροντα των δύο πλευρών και να ενισχύσεις την καλή εικόνα της μιας πλευράς για την άλλη.
Ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φίλους σου μέχρι να φέρεις την κατάσταση στα μέτρα σου. Αν σε αγαπούν, θα το καταλάβουν.
Σε καμία περίπτωση μην εξαφανιστείς από τις παρέες σου. Η φιλία είναι πολύτιμη όσο και ο έρωτας. Οι φιλικές σχέσεις απαιτούν και αυτές το χρόνο τους, αλλά και φροντίδα. Αν μάλιστα είναι δοκιμασμένες, τότε μπορείς να ακουμπήσεις πάνω τους και να τους εμπιστευθείς στις δύσκολες ώρες. Δεν πρέπει να τις εγκαταλείπεις όταν καλοπερνάς και πολύ περισσότερο αυτό δεν μπορεί κανείς να σου το επιβάλει. Δεν είσαι ιδιοκτησία κανενός.
sxeseis