Ένταση με το καλημέρα υπήρξε στην συνεδρίαση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Ενημέρωσης που διακόπηκε, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επείγουσα διαδικασίας συζήτησης που επέλεξε η κυβέρνηση.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να εξηγήσει γιατί επέλεξε την εν λόγω διαδικασία. Πριν λάβει μάλιστα το λόγο ο κ. Παππάς αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης.
«Είναι απαράδεκτη η διαδικασία Δεν ανήκω στους 10 σοφούς. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ» είπε και εξήλθε από την αίθουσα.
Το κλίμα φορτίστηκε περαιτέρω όταν πήρε, όμως, το λόγο ο υπουργός Επικρατείας και υποστήριξε ότι «κανείς δεν δικαιούται να δηλώνει έκπληκτος» αφού το νομοσχέδιο βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες σε διαβούλευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Οι φράσεις του κ. Παππά προκάλεσαν την έκρηξη βουλευτών όλων των πτερύγων όπως του Κώστας Τζαβάρα (ΝΔ), της Σοφίας Βούλτεψη (ΝΔ) , του Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ). «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με διακοπές !» είπε ο κ. Παππάς ενώ η προεδρεύουσα της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη αδυνατούσε να επιβάλλει την τάξη. «Εδώ μένει να αποδειχθεί ποιος επιθυμεί το διάλογο. Και αν τα διαδικαστικά θέματα θα σταθούν αφορμή για την καταψήφιση…» είπε ο κ. Παππάς προκαλώντας νέες αντιδράσεις από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Προ του κινδύνου εκτράχυνσης της κατάστασης η κυρία Καφαντάρη διέκοψε τη συζήτηση για ένα τέταρτο της ώρας.
Νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης της ΝΔ είχε καλέσει επίμονα την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί διάλεξε την επείγουσα διαδικασία. «Η ΝΔ θέλει κανονική συζήτηση όχι ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» είπε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ άλλοι βουλευτές του κόμματος απειλούσαν με αποχώρηση. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του ΠΑΣΟΚ Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι η επείγουσα διαδικασία δημιουργεί «υποψίες» και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην συναινέσει λόγω της διαδικασίας. «Το νομοσχέδιο είναι υπερεπείγον. Θέλετε να ξεμπερδέψετε σε τρεις μέρες» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας. Ενστάσεις για το επείγον διατύπωσαν επίσης οι βουλευτές του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.
Action24.gr-Politiki