«Έντονη η ανησυχία σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα για τη χρήση βίας κατά της ΓΣΕΕ»

«Την έντονη ανησυχία τους για τη χρήση βίας από στελέχη του ΠΑΜΕ, που οδήγησε στη ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ», εκφράζουν τα ευρωπαϊκά και διεθνή συνδικάτα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος -μεταξύ άλλων- για «απαράδεκτες πρακτικές που οδήγησαν σε σοβαρή παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας», καθώς και «ανάθεμα για τις ίδιες τις αρχές του συνδικαλισμού»

Το κοινό δελτίο Τύπου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας:

«Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ΔΣΣ) εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την εκστρατεία βίας κατά της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) που διαπράττεται από μια μειοψηφούσα Σταλινική φράξια, η οποία προσπαθεί να παρεμποδίσει το έργο της ΓΣΕΕ.

Μια σειρά επιθέσεων κατά της ΓΣΕΕ και ορισμένων δομών της είχαν σαν αποκορύφωμα την εισβολή περίπου 200 τραμπούκων τα ξημερώματα της Πέμπτης, 4 Απριλίου (03.00 πμ) σε ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι σύνεδροι της ΓΣΕΕ για τη συμμετοχή τους στις εργασίες και τις εκλογικές διαδικασίες του 37ου Συνεδρίου της.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν τη ματαίωση για δεύτερη φορά του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αφού η πρώτη προσπάθεια διεξαγωγής του στις 15 Μαρτίου στην Καλαμάτα παρεμποδίστηκε και πάλι από τη μειοψηφούσα ομάδα, το ΠΑΜΕ.

Η ΔΣΣ και η ΣΕΣ καταδικάζουν όλες τις βίαιες επιθέσεις κατά συνδικαλιστών, οι οποίες αποτελούν σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καθώς και ανάθεμα για τις ίδιες τις αρχές του συνδικαλισμού.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει την πλήρη ελευθερία στη λειτουργία των συνδικάτων απαλλαγμένη από άσκηση σωματικής βίας και απειλές με ανάληψη των ευθυνών της για κατοχύρωση της δημόσιας ασφάλειας.

Οι πράξεις της μειοψηφούσας φράξιας είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει η ΓΣΕΕ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της και απαιτούν το διορισμό διοίκησης για την οργάνωση. Η διοίκηση αυτή πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατική εντολή της εκλεγμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ και να διασφαλίσει πως η οργάνωση θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανόμενης της διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: