Υλικά
- 1 αυγό
- 400γρ τυρί φέτα
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή βούτυρο
- 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 200γρ ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 400 με 500γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1-2 κουτ. σούπας σουσάμι, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Αλειμμα
- 1 κρόκος αυγού
- 2 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την σπάμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε μικρά φύλλα.
- Το ανοίγουμε με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πλάστη σε 0,4cm πάχος.
- Με ένα κουπάτ ή με ένα ποτήρι κόβουμε στρόγγυλα σχήματα.
- Βάζουμε λίγο από την γέμιση, τα διπλώνουμε και τα πατάμε στην άκρη να κλείσει.
- Μεταφέρουμε όλα τα πιτάκια σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Φωτογραφία gastronomos.gr
Πηγή - idiva.gr
Tags: φαγητό